Amfipoli News: Γυναίκα γέννησε «μωρό – γοργόνα» στην Ινδία

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Γυναίκα γέννησε «μωρό – γοργόνα» στην Ινδία


Μια μητέρα στην Ινδία εξέπληξε τους γιατρούς όταν γέννησε ένα μωρό “γοργόνα”, το οποίο δυστυχώς πέθανε μόλις τέσσερις ώρες μετά τη γέννα.

Το ανώνυμο μωρό, του οποίου το φύλο ήταν ασαφές λόγω των ενωμένων ποδιών του, υπέφερε από μια σπάνια κατάσταση γνωστή ως sirenomelia ή “σύνδρομο της γοργόνας.”

Η 23χρονη Muskura Bibi, γέννησε φυσιολογικά την Τετάρτη το πρωί στο κρατικό νοσοκομείο Chittaranjan Deva Sadan στην Καλκούτα της ανατολικής Ινδίας.


Η Bibi δεν μπόρεσε να κάνει κανένα υπερηχογράφημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και έτσι, έμαθε για την κατάσταση του μωρού της όταν το είδε για πρώτη φορά μετά τον τοκετό.
Ο Δρ. Sudip Saha, ειδικός παιδίατρος του νοσοκομείου, δήλωσε: “Οι γονείς είναι και οι δύο εργάτες και δεν είχαν αναζητήσει τα κατάλληλα φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω έλλειψης χρημάτων.”
“Η έλλειψη σωστής διατροφής και η ακατάλληλη κυκλοφορία του αίματος στο μωρό από τη μητέρα μπορεί να είναι υπαίτια γι’ αυτού του είδους την ανωμαλία.”
Το “σύνδρομο της γοργόνας” θεωρείται ότι επηρεάζει μία στις 60.000 με 100.000 γεννήσεις.
Δεν ήταν σε θέση να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα
Ο Δρ. Sudip Saha, ένας παιδίατρος του νοσοκομείου, δήλωσε: “Δεν είχα δει ποτέ πριν τέτοιο μωρό. Είναι η πρώτη περίπτωση Sirenomelia στην πολιτεία και δεύτερη στη χώρα.”
“Το μωρό είχε κανονικό σχηματισμό στο πάνω μέρος του σώματός του, αλλά από τη μέση και κάτω τα πόδια του είχαν συγχωνευθεί. Το κάτω μέρος δεν αναπτύχθηκε σωστά.”
“Έμαθα ότι η μητέρα δεν είχε κάνει υπερηχογράφημα καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης.”
“Οι γονείς είναι εργάτες και δεν είχαν αναζητήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω έλλειψης χρημάτων.”
“Η έλλειψη σωστής διατροφής και ακατάλληλης κυκλοφορίας του αίματος από τη μητέρα στο μωρό μπορεί να δημιουργήσει αυτό το είδος ανωμαλίας στο έμβρυο. Δυστυχώς τέτοια μωρά δεν επιβιώνουν.”
Το 2016, μια γυναίκα από το Uttar Pradeash της Βόρειας Ινδίας γέννησε το πρώτο μωρό με “σύνδρομο της γοργόνας” της χώρας, το οποίο επιβίωσε μόνο για 10 λεπτά.
Κανένας επιζών μέχρι σήμερα
Η Lindsey Fitzharris, η οποία έχει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή συμβαίνει όταν ο ομφάλιος λώρος αποτύχει να σχηματίσει δύο αρτηρίες με αποτέλεσμα να υπάρχει ανεπαρκής παροχή αίματος από τη μητέρα στο έμβρυο.
Η Fitzharris πρόσθεσε: “Η Sirenomelia είναι θανατηφόρα.”
“Δεν υπάρχουν άτομα με την κατάσταση αυτή που να έχουν επιβιώσει στο παρελθόν.”
“Τα περισσότερα μωρά πέθαναν μέσα σε λίγες ημέρες από τη γέννησή τους λόγω της κακής λειτουργίας των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.”
Πηγή: fumara.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου