Amfipoli News: Ο Τσίπρας προσπαθεί με Ιδιαίτερα σκοτεινό και βρόμικο τρόπο να περάσει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ο Τσίπρας προσπαθεί με Ιδιαίτερα σκοτεινό και βρόμικο τρόπο να περάσει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία


Η Ιερά Σύνοδος ευλόγησε το συλλαλητήριο και υπάρχει πιθανότητα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να παραστεί και να πει ένα χαιρετισμό ή μια προσευχή για τα εκατομμύρια που θα προσέλθουν.

Κανένα κόμμα δεν απαγορεύει ή δεν αρνείται με δηλώσεις του, την προσέλευση των εκατομμυρίων Ελλήνων Πατριωτών που θα προσέλθουν την προσεχή Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.

Σήμερα ο ένας από τους κυβερνητικούς συνεταίρους, ο Πάνος Καμμένος αναμένεται μαζί με τους ΑΝΕΛ, να ανακοινώσουν ότι άπαντες θα είναι στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή.

Παρά τους ενδοιασμούς και τα παιχνίδια που παίζονται, η ηγεσία της ΝΔ ευθυγραμμίζεται πλέον απόλυτα με το φρόνημα και το συναίσθημα των Ελλήνων που θα κατακλύσουν την προσεχή Κυριακή το Σύνταγμα.

Ουδείς μπορεί να αναχαιτίσει το ποτάμι της λάβας που θα κατακλύσει το κέντρο και τους γύρω δρόμους. Εάν όλος αυτός ο λαός είναι εθνικιστής ή πατριδοκάπηλος, τότε ο κος Τσίπρας ή όποιοι άλλοι διαφωνούν θα πρέπει να αναζητήσουν μια άλλη χώρα για να πολιτεύονται ή θα πρέπει να μελετήσουν καλύτερα την ιστορία του.

Φίλες και φίλοι,

Το τελευταίο τριήμερο υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τις προθέσεις του κ. Πρωθυπουργού και τις διαθέσεις των πολιτικών αρχηγών.

Ο κος Τσίπρας στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό εφάνη έτοιμος να διαπραγματευτεί και να συναινέσει σε σύνθετη ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, χωρίς να λάβει στην κυριολεξία κανένα αντάλλαγμα! Και όταν λέμε αντάλλαγμα, μιλάμε για τα εδάφια εκείνα του Συντάγματος των Σκοπίων που αποτελούν το εφαλτήριο για τις αλυτρωτικές διαθέσεις τους. Έκανε ένα διάγγελμα που ξεκίνησε με ανακοίνωση για επικείμενη συμφωνία με την Αλβανία του Έντι Ράμα. Με την Αλβανία που διατηρεί τουρκική βάση απέναντι από την Κέρκυρα.

Ανοίγει σε όλους πόρτες για να μπούνε στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρώπη, χωρίς να παίρνει κανένα αντάλλαγμα και θέτοντας όλες τις προϋποθέσεις για μελλοντικές εδαφικές διεκδικήσεις και αλλαγή συνόρων.

Και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και εμείς φροντίζουμε να παραμένει ζωντανό το αίτημά της για είσοδο στην Ευρώπη αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα τουρκικά πολεμικά πλοία να εμποδίσουν τον κο Καμμένο να προσεγγίσει χθες στα Ίμια για να ρίξει ένα στεφάνι στην μνήμη των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου που έπεσε εκεί. Ο κος Τσίπρας που ευελπιστεί να εκσυγχρονίσει και τη Λωζάνη, προκειμένου να κρατάει την καρέκλα του, λέει ΝΑΙ σε όλα, σε όλες τις πιέσεις που υφίσταται η χώρα.

Αποτέλεσμα η Ελλάδα έχει χάσει μέχρι στιγμής την πολιτική κυριαρχία στο Ανατολικό Αιγαίο, καθημερινά δεσμεύονται τεράστιες θαλάσσιες περιοχές ανάμεσα στα νησιά μας, προκειμένου να κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά ο τουρκικός στόλος και ο κος Καμμένος εξακολουθεί να λέει ΠΑΤΑΤΕΣ περί εθνικής ανεξαρτησίας. Όλος ο ευρωπαϊκός τύπος γράφει ότι ο Ερντογάν Βήχει και ο Τσίπρας Κρυολογεί.

Ο Πρωθυπουργός έχει την εντύπωση ότι ως εκπρόσωπος ισχνότατης λαϊκής μειοψηφίας, μπορεί να χειριστεί άνευ δημοψηφίσματος ή εκλογών τέτοια εθνικά θέματα. Και δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί στην Αθήνα που του δίνουν αυτό το δικαίωμα.

Προσπαθεί με ιδιαίτερα σκοτεινό, θα έλεγα βρόμικο τρόπο να περάσει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, χωρίς ο Κος Ζάεφ και η Σκοπιανή ηγεσία να αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Γιατί αυτό είναι αδύνατον. Στο γειτονικό κρατίδιο 1ον πρέπει να υπάρξουν 80 βουλευτές από τους 120 που να ψηφίσουν αλλαγή του Συντάγματος και 2ον να περάσει αυτό από δημοψήφισμα.

Έτσι λοιπόν ο Τσίπρας ετοιμάζεται, όπως έκανε και με τα μνημόνια, να μας πει σε λίγο ότι χτίζει μέτρα εμπιστοσύνης και ότι η αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία θα γίνει κάτω από κάποιες δεσμεύσεις για μελλοντικές αλλαγές στο Σύνταγμα. Βέβαια, ο κος Τσίπρας λέει ότι είναι συμβολικού χαρακτήρα η αλλαγή του ονόματος του Αεροδρομίου και ενός δρόμου, πράγμα που μπορεί να κάνει και κάποιος δήμαρχος, που στο μέλλον μπορεί εύκολα να επαναφέρει τις ονομασίες!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες έχει παρασκηνιακά συμφωνήσει να μην αλλάξει κανένα Σύνταγμα των Σκοπίων.

Αργότερα και εφόσον ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις λένε οι Σκοπιανοί ότι μπορεί να υπάρξει ένα συμπλήρωμα στο ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος που να λέει ότι θα τηρηθεί πιστά η εφαρμογή των διακηρύξεων του ΟΗΕ, για την αποφυγή πράξεων εχθρικών προς τους γειτονικούς λαούς. Αυτό μπορεί να μην είναι στο Σύνταγμα αλλά να είναι και δέσμευση. Γι αυτό ποτέ ο Τσίπρας δεν μιλάει για αλλαγή Συντάγματος. Ο εκπληκτικός Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να τα τελειώσει όλα εντός 3μήνου – 4μηνου αλλά από την άλλη πλευρά, οι Σκοπιανοί βλέπουν ότι είναι αδύναμος και δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα, ούτε να δώσουν σοβαρές εγγυήσεις.

Για αυτό και ο Τσίπρας κρατάει κάποιες πισινές.

Ο πρωθυπουργός που ανοίγει κερκόπορτες σε όλα τα μέτωπα, υποστήριξε στο διάγγελμά του ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει από το 1995 τον όρο Μακεδονία στην προσωρινή ονομασία αλλά χωρίς κανέναν προσδιορισμό.

Τότε, αφού αυτό είναι κακό, γιατί τρέχουν όλοι να πιέσουν την Ελλάδα να αναγνωρίσει επίσημα, με σύνθετη ονομασία τα Σκόπια; Μήπως το ΒΕΤΟ του Βουκουρεστίου ή η γενικότερη στάση μας εμποδίζουν τα Σκόπια να αναπτυχθούν και να ξεκινήσουν περαιτέρω διεκδικήσεις; Γιατί ο Αλέξης μας μιλάει για ευρύτερες οικονομικές συνεργασίες; Δεν ξέρει ότι όλες οι οικονομικές δυνατότητες συνεργασιών έχουν εξαντληθεί με το γειτονικό κρατίδιο; Δεν βλέπει ότι όλοι οι Έλληνες μετακομίζουν εκείθεν των Συνόρων λόγω φτήνιας, παροχής υπηρεσιών και φορολογίας;

Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουν εκεί στη ΝΔ να σταματήσουν τα καμώματα, τις διασπαστικές κινήσεις και τις ασαφείς θέσεις και τοποθετήσεις. Δεν κατάλαβα, πραγματικά γιατί ο κος Μητσοτάκης ήθελε η είσοδός του στο Μαξίμου και οι πρώτες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τον Τσίπρα να είναι χωρίς ήχο… Για να μην υπάρχουν οι καλημέρες και οι πρώτοι τυπικοί διάλογοι. 1ον δεν είναι ανάγκη να είναι τυπικοί και 2ον οι τηλεθεατές δεν είναι απαραίτητα οπαδοί του βωβού κινηματογράφου. Επίσης, δεν μπορεί άλλη θέση να έχει ο Κυριάκος, άλλη θέση η Μπακογιάννη, άλλη θέση ο Άδωνις και άλλη θέση ο Δένδιας. Πάντως, ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφέστερος και καλύτερος από προηγούμενες εμφανίσεις του.

Ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι ο Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί μόνος του και ας μην ψάχνει για συνενόχους και ότι δίχασε τους Έλληνες και περιφρόνησε όσους εκφράζουν την πατριωτική τους ευαισθησία.

Κυρίες και κύριοι, πολλά λέγονται και γράφονται για τους αναπληρωματικούς πολιτικούς που διαθέτει ο Τσίπρας, προκειμένου να περάσει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία.

Λέγεται, ότι ακόμη και αν δεν έχει τις ψήφους του κου Καμμένου και των βουλευτών του θα προσέλθουν πρόθυμοι να ψηφίσουν οι Ποταμίσιοι… Έτσι ο κος Καμμένος θα αναρρώσει λίγο από το πολιτικό κόστος του μνημονίου, που έχει εξαερώσει τις πολιτικές δυνάμεις των ΑΝΕΛ και από την άλλη πλευρά, κάτι τις θα πάρει ο Σταύρος Θεοδωράκης που εδώ και καιρό θέλει να πάρει τη θέση του Καμμένου.

Βέβαια, εδώ υπάρχουν κάποιες εύλογες απορίες … Ο κος Θεοδωράκης δεν πήρε μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ; Δεν απέσπασε ένα ελάχιστο ποσοστό και μαζί με τον Καμίνη ήρθε πολύ πίσω και καταϊδρωμένος; Δεν είχε συμφωνήσει ότι όποιος κερδίσει αυτός θα είναι ο αρχηγός; Τώρα, θα το παίξει έναντι ανταλλαγμάτων; Και βέβαια, πριν το παίξει υπέρ της αναγνώρισης των Σκοπίων θα πρέπει να μας εξηγήσει με ποια συμφέροντα στην Αθήνα είναι μπλεγμένος ο πρωθυπουργός. Γιατί, αφήσει το μελάνι αλλά δεν φρόντισε να εξηγήσει στον κόσμο τα υπόλοιπα.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι ο κος Σταύρος Θεοδωράκης στις δηλώσεις του έξω από το Μαξίμου, είπε ότι πρέπει να υπάρξει σύνθετη ονομασία αλλά μετά, αφού εγκαταλείψουν τα Σκόπια τον αλυτρωτισμό τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ
crashonline.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου