Amfipoli News: Ελληνική εταιρία δίνει 10.000 ευρώ σε νέους Έλληνες για να επιστρέψουν από το εξωτερικό και τους προσλαμβάνει

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ελληνική εταιρία δίνει 10.000 ευρώ σε νέους Έλληνες για να επιστρέψουν από το εξωτερικό και τους προσλαμβάνει


Από 5.000 έως 10.000 ευρώ διατίθεται να δώσει ελληνική startup εταιρία με σκοπό τον επαναπατρισμό νέων Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν καλύτερες οικονομικές συνθήκες. 
Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην Transifex, μια startup εταιρία παροχής λογισμικού στη διαχείριση μετάφρασης με παγκόσμια παρουσία. Αναζητά μηχανικούς πληροφορικής που έφυγαν από την Ελλάδα, δημιουργώντας το λεγόμενο brain drain, δηλαδή το φαινόμενο της «φυγής των μεγάλων μυαλών» της χώρας.
Η Τransifex καλεί τους νέους αυτούς να επιστρέψουν στη χώρα τους και να αναλάβουν σημαντικές θέσεις στην εταιρία που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.
Σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), από το 2009 μέχρι το 2016 έχουν φύγει από την Ελλάδα περισσότεροι από 760.000 Έλληνες, από τους οποίους περίπου οι 435.000 είναι νέοι ηλικίας από 20 έως 39 ετών, με σκοπό να αναζητήσουν εργασία με καλύτερη αμοιβή και προοπτικές.

Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Γλέζο το 2012 στην Πάτρα. Σε διάστημα 2 χρόνων, κατάφερε να φτιάξει παραρτήματα στην Αθήνα, αλλά και στην Silicon Valley, στην κοιλάδα των τεχνολογικών επιχειρήσεων στην Καλιφόρνια, όπου γίνεται η διαχείριση των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, των οικονομικών και άλλων λειτουργιών της εταιρείας.

Μέχρι σήμερα απασχολεί 34 υπαλλήλους, από τους οποίους οι 20 βρίσκονται στην Ελλάδα σε καίριες θέσεις ως μηχανικοί, product managers και υπεύθυνοι πελατών. Ανάμεσα στους πελάτες της εταιρίας είναι η Airbnb, η Vodafone, η Beat, η Atlassian, η Eventbrite, η StackOverflow και η travelplanet24.
Η εταιρία εκτιμά ότι μέσα στο 2018 θα προσλάβει 5 μηχανικούς πληροφορικής, ενώ το 2019 άλλους 10.
Αναμένεται ότι μέχρι το 2019 περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για τη μισθοδοσία των Ελλήνων εργαζομένων της εταιρίας.

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρίας Δημήτρης Γλέζος, το μπόνους επαναπατρισμού που παρέχουν, λειτουργεί ως κίνητρο και ενθάρρυνση για τους εργαζομένους, ενώ για την εταιρία είναι μια επένδυση και μια επιχειρηματική πρακτική.


Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να υποβάλει την αίτηση πρόσληψής τους για την Transifex εδώ.

Καθημερινή,startupper, valueforlife.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου