Amfipoli News: 3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΝΙΝΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΝΙΝΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ


Ελληνίδες και Έλληνες,
Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά σας και πάλι. Η ομογένεια, οι Μακεδόνες και γενικά ο ελληνισμός της Διασποράς είναι μαζί σας και σας στέλνουν την συμπαράστασή τους και την αμέριστη αγάπη τους.
Η πρακτική σκοπιμότητα για την οποία αναγείρεται κάθε οικοδόμημα, ιδιαίτερα ναοί και μαυσωλεία σε οποιαδήποτε εποχή, χτίστηκαν για να προκαλέσουν δέος. 
Ο Τύμβος Καστά της Αμφίπολης επιβάλλει δέος, γιατί αυτό το μνημείο έγινε μέσο διαρκούς μετάδοσης ενός συγκεκριμένου μηνύματος. 
Όπως βλέπουμε είναι ένας τεράστιος χώρος με φαραωνικές διαστάσεις που οδηγούν σε έναν έμμεσο συλλογισμό ότι σ’ αυτό το μνημείο δεν μπορεί παρά να αναπαύονται γίγαντες. 
Το μνημείο κραυγάζει και μας στέλνει μηνύματα πως αυτοί που αναπαύονται στα σπλάχνα του απαιτούν να γίνουν γνωστοί, θέλουν να γνωρίζουμε ποιοι είναι. 
Όμως κάποιοι δεν το θέλουν αυτό, κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να πνίξουν αυτές τις φωνές και επιπλέον μένουν εγκληματικά αδιάφοροι στα επείγοντα έργα που πρέπει να γίνουν για να μην καταστραφούν και αυτά τα σημαντικά μνημεία που ήδη βγήκαν στην επιφάνεια.
Είναι ακατανόητο να προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αδιαφορία τους με προσχήματα πως ο φάκελος του υπουργείου πολιτισμού για την ένταξη στο ΕΣΠΑ που αφορούν στον Τύμβο Καστά κρίθηκε «ανώριμος» και δεν εγκρίθηκε. 
Όμως η Υπουργός Πολιτισμού, κα Κονιόρδου είχε δηλώσει πως «υπάρχει 1,5 εκατ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες».
Στέλνοντας μήνυμα στην κα Κονιόρδου και γνωρίζοντας πως ο χρόνος είναι περιορισμένος για να ενταχτεί το έργο στο ΕΣΠΑ τονίζουμε πως η καθυστέρηση είναι εγκληματική. 
Αναρωτιόμαστε όμως κα Κονιόρδου πώς φτάσαμε στην απόφαση να απορριφθεί ο φάκελος ως ανώριμος; Τι συμβαίνει; Ποιοι δεν θέλουν να εξακολουθήσουν οι ανασκαφές και γιατί;
Μέσω του βήματος που μου δόθηκε σήμερα θέλω να επαναλάβω το μήνυμα που έστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου στον Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας από αυτά που διαρρέουν είναι φανερό ότι οι διαπραγματεύσεις με την γειτονική χώρα έχουν φτάσει σε αδιέξοδο λόγω της αδιαλλαξίας των Σκοπίων, ενώ ο Υπουργός εξωτερικών εκλιπαρεί εξευτελιστικά την συνέχιση των διαπραγματεύσεων όταν ήδη έχει κάνει οδυνηρές και ανιστόρητες υποχωρήσεις αποδεχόμενος σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. 
Πώς είναι δυνατόν κ. Κοτζιά να δεχτείτε έστω και να συζητηθεί η τελευταία πρόταση του Πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Ζάεφ, και να αποδεχτείτε ως προτεινόμενο όνομα της «Δημοκρατίας του Ίλιντεν της Μακεδονίας»; Αν δεν γνωρίζετε θέλω να σας ενημερώσω πως η εξέγερση του Ίλιντεν ήταν μια βουλγάρικη επανάσταση που καλούσε εξαρχειακούς και Πατριαρχικούς εναντίον της Υψηλής Πύλης το 1903, με απώτερο σκοπό την δημιουργία μιας ανεξάρτητης Μακεδονίας συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος Βούλγαροι και Τούρκοι ενωμένοι πλέον στράφηκαν εναντίον των Ελλήνων και κατέσφαξαν τους Έλληνες Βλάχους του Κρουσόβου. 
Αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στην ΠΓΔΜ ως εθνική επέτειος και θεωρείται η αρχή της δήθεν «Μακεδονικής» εθνογέννεσης των Σλάβων. Αναρωτιέμαι θα δεχόταν ποτέ Εβραίος να ονομαστεί η Παλαιστίνη «Κρυσταλνάχατσταν»; Πώς είναι δυνατόν να δεχτείτε να ονομαστούν τα Σκόπια Άνω Μακεδονία; Η Άνω Μακεδονία στην αρχαιότητα ήταν οι σημερινοί νομοί Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και Κοζάνης.
Κύριε Κοτζιά προσπαθείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό πως το όνομα είναι άνευ σημασίας αν εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός στο Σκοπιανό Σύνταγμα και δεν διστάσατε να αποκαλέσετε τα Σκόπια «όμορφη Μακεδονία», ενώ παλιότερα την παρομοιάσατε ως μια νύφη που αναρωτιέται αν στο επίθετό της θα προσθέσει το όνομα του ανδρός της. 
Μα κύριε Κοτζιά το όνομα είναι η αιχμή του δόρατος γιατί τα Σκόπια θα είναι η χώρα Μακεδονία, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μόνον μια περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία. 
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα Σκόπια θέλουν το μονοπώλιο του ονόματος; Υπάρχει και στην Βουλγαρία μικρή περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά η χώρα ονομάζεται Βουλγαρία, όπως υπάρχει και η δική μας Μακεδονία που αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά η χώρα ονομάζεται Ελλάδα. 
Γιατί αυτή η εμμονή στο μονοπώλιο του ονόματος από τα Σκόπια;
Κύριε Κοτζιά, αγνοείτε τις θυσίες του ελληνικού λαού που πέρασε δια πυρός και σιδήρου από τα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα, της Βουλγάρικης Εξαρχείας και τον αφανισμό χιλιάδων Ελλήνων στον βωμό του πανσλαβισμού. 
Αγνοείτε την μόνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 κατά την οποία «...η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων, μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνηση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία». Αγνοείτε την βούληση του ελληνικού λαού έναντι της σύνθετης ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία στο ονοματολογικό για την γείτονα χώρα, που εκφράστηκε στα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, στα συλλαλητήρια της ομογένειας στην Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Μόναχο, Τορόντο, Στουτγάρδη, Βιέννη, Λονδίνο και αλλού. 
Όχι μόνον αγνοήσατε την βούληση του ελληνικού λαού, αλλά προσπαθήσατε να αποκρύψατε τους πραγματικούς αριθμούς της λαοθάλασσας που συμμετείχε στα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθηνών. 
Μα αν πραγματικά πιστεύετε πως δεν ήταν λαοθάλασσα στα δυο συλλαλητήρια και αν πιστεύετε πως ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται αν υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία της γείτονος χώρας, τότε γιατί δεν θέτετε αυτή την ερώτηση στον λαό...άλλωστε αυτό θα σας διευκόλυνε και δεν θα παίρνατε το βάρος μιας οποιασδήποτε απόφασης, αφήστε τον ελληνικό λαό να μιλήσει. 
Κηρύξτε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Κυρία Κονιόρδου, κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να συνεχιστούν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη! Το απαιτούν οι νεκροί που βρίσκονται μέσα, το απαιτεί όχι μόνον ο ελληνισμός, αλλά η ανθρωπότητα!
Κύριε Κοτζιά, κυρία Κονιόρδου, λυπάμαι που δεν είστε εδώ σήμερα να καμαρώσετε τους πραγματικούς Μακεδόνες σε στιγμές περηφάνειας στην Αμφίπολη.


Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου