Amfipoli News: Απελάθηκε ο Τούρκος που είχε συλληφθεί στον Έβρο

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Απελάθηκε ο Τούρκος που είχε συλληφθεί στον Έβρο


Τον 38χρονο χειριστή εκσκαπτικού παρέδωσαν στα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου Έλληνες αστυνομικοί, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη σύλληψή του
Από τις 4 το απόγευμα βρίσκεται πλέον στην πατρίδα του ο Τούρκος που είχε συλληφθεί στις 2 Μαΐου για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Ο Μουσά Αλερίκ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε ο εκσκαφέας με τον οποίο είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος.

Ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ από την Αδριανούπολη κρατείτο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την διοικητική απέλασή του για την παράνομη είσοδό του στην χώρα, όπως όρισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Τούρκος χειριστής παρουσία δύο δικηγόρων του και ενός διερμηνέα, δέχτηκε να μην εκπνεύσουν οι προθεσμίες για το δικαίωμα προσφυγής του και να παραιτηθεί εγγράφως απ’ όλα τα διοικητικά μέσα, προκειμένου να επιστρέψει στην Τουρκία. 

Και οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν ταχύτατα, παρ’ όλο που για ανάλογη περίπτωση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί -δηλαδή ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης- έχουν συμπληρώσει 66 ημέρες κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες! Η διαδικασία της μεταγωγής του Τούρκου ξεκίνησε στις 3 το απόγευμα με προορισμό το Τελωνείο των Καστανεών και ο 38χρονος επιβιβάστηκε σε συμβατικό τζιπ της ΕΛ.ΑΣ. με φιμέ τζάμια, χωρίς συνοδεία άλλων δυνάμεων.

Μισή ώρα αργότερα, ο Μουσά Αλερίκ πέρασε από το ελληνικό Τελωνείο με προορισμό αυτό στην τουρκική πλευρά. Άλλη μισή ώρα χρειάστηκαν οι τυπικές διαδικασίες της παράδοσής του από τις ελληνικές αρχές στις τουρκικές για την επίσημη επανείσοδό του στην πατρίδα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τουρκικό έδαφος τον περίμεναν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, πιθανόν και μέλη της οικογένειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει επιβάλει στον Αλερίκ για την παράνομη είσοδό του στην χώρα μας πεντάμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή και την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1.500 ευρώ.

Κι ενώ η περιπέτεια του Τούρκου χειριστή τελείωσε σύντομα και χωρίς ουσιαστικές συνέπειες για τον ίδιο, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν συμπληρώσει 66 ημέρες κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς καν να γνωρίζουν ποιες είναι οι κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν.

protothema.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου