Amfipoli News: Οι Μάσκες Έπεσαν: «Το ΠΟΤΑΜΙ Θα Βάλει Πλάτη Στην Κυβέρνηση»

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Οι Μάσκες Έπεσαν: «Το ΠΟΤΑΜΙ Θα Βάλει Πλάτη Στην Κυβέρνηση»



«Αν υπάρξουν και άλλες διαρροές από την πλευρά των ΑΝΕΛ, το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές» δήλωσε ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης. Μέσα σε λίγη ώρα είχαμε νέα κυβίστηση από τον βουλευτή του Ποταμιού και στην ουσία προαναγγέλλει το νέο Κυβερνητικό σχήμα.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο βουλευτής του Ποταμιού έθεσε ως βασική προϋπόθεση σε αυτό το σχήμα να μην έχουν συμμετοχή οι ΑΝΕΛ.
«Ερχονται κρίσιμες στιγμές και δεν φτάνει να είσαι εκ του μακρόθεν κριτής και τσάμπα μάγκας. Ερχεται μια στιγμή που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις για να έχεις εθνικά χρήσιμα αποτελέσματα».
«Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου άποψη είναι ότι αν δεν είμαστε υποκριτές τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση» είπε ο κ. Δανέλλης και εξειδίκευσε:
«Δηλαδή στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο».
Αναρωτήθηκε μάλιστα «πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; 8 μήνες; Ενας χρόνος;» και πρόσθεσε:
«Γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει 1,2, 5 θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για εθνικό συμφέρον, και για τα οικονομικά».
Κατά τον κ. Δανέλλη «ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω τον τελευταίο χρόνο να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς το φρένο των ΑΝΕΛ».
Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε το Ποτάμι μαζί με τους ΑΝΕΛ απάντησε:
«Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ».
Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να προχωρήσουν σε προοδευτική κατεύθυνση μια σειρά θέματα που δεν μπορούν να προχωρήσουν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Ερωτηθείς αν πρόκειται αμιγώς για προσωπική του άποψη ή αν συμβαδίζουν με αυτή τη λογική και άλλα στελέχη στο Ποτάμι απάντησε:
«Προφανώς τη μοιράζομαι με κάποιους συντρόφους μου στο Ποτάμι, αλλά δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος κανενός».

ΛΟΒΈΡΔΟΣ ΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΆΚΗ: ΕΜΕΊΣ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΩΣ ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ – ΤΟ ΞΕΚΑΘΆΡΙΣΜΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ ΥΠΈΡ ΜΑΣ 

Ερωτηθείς για το Κίνημα Αλλαγής απάντησε «Εγώ δεν πατάω σε δύο βάρκες, πατάω σε μία. Αυτή η βάρκα στην οποία πατάω είναι η δίκαιη και σκληρή αντιπολίτευση στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θέλω να υπογραμμίσω τη σωστή στάση της κ. Γεννηματά και στα θέματα του Ζαππείου και στο Μακεδονικό, εγώ σήμερα σπάω ένα αυτό- εμπάργκο που έκανα, όταν έγινε αντιληπτό στη Βουλή ότι άλλα λέμε εμείς κι άλλα το Ποτάμι.
Νομίζω ότι κι αν αποφασίσει ο κ. Θεοδωράκης την Κυριακή, εμείς θα συνεχίσουμε ως Κίνημα Αλλαγής προς τα εμπρός. Το ξεκαθάρισμα θα λειτουργήσει υπέρ μας. Ότι και να γίνει θα πάμε καλύτερα, εμείς θα ανεβούμε. Θα βοηθηθούμε όσο δεν νοθεύεται το πολιτικό μας μήνυμα. Εγώ δεν θα συγκρουστώ με κανέναν, υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο μας που έχουν δημοσιότητα επειδή ασχολούνται με τα εσωκομματικά και συγκρούονται. Εγώ δεν είμαι αυτός» τόνισε.
«Εγώ μετά τις εκλογές του 2015, έχω κριτήριο αν κάνω καλή αντιπολίτευση. Κάθε στέλεχος του χώρου αυτό πρέπει να έχει στο μυαλό. Γίνεται θέμα επειδή αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ή επειδή αντιπολιτεύεται το Κίνημα Αλλαγής; Εγώ δεν θέλω να είμαι στη δεύτερη κατηγορία» συμπλήρωσε.
Συνοπτικά, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται μπροστά στην αποχώρηση του Ποταμιού, καθώς την προσεχή Κυριακή θα επιβεβαιωθεί η αποχώρηση της Σεβαστουπόλεως.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι πρόεδρος της εξαμελούς κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, όπου δύο βουλευτές του, οι Αμυράς και Ψαριανός κινούνται στην γραμμή κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό, ο Σπύρος Δανέλλης θα μιλήσει αύριο σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιανία, στην οποία βασικός ομιλητής θα είναι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής επίσης του Ποταμιού, είναι εκ των στενών συνεργατών του κ. Θεοδωράκη- που σημαίνει ότι δύσκολα θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία από την εισήγηση του επικεφαλής του Ποταμιού προς την αντιπροσωπεία του κόμματος την Κυριακή
Δείτε το βίντεο:
pentapostagma.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου