Amfipoli News: Ομολογία ΣΟΚ Κοτζιά – Η παραβολή για το erga omnes που δεν υπάρχει

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ομολογία ΣΟΚ Κοτζιά – Η παραβολή για το erga omnes που δεν υπάρχει


Ο Νίκος Κοτζιάς προέβη άθελά του σε μια μεγάλη αποκάλυψη. Ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι Αθήνα και Σκόπια συμφώνησαν ουσιαστικά όχι σε λύση erga omnes (που ισχύει δηλαδή έναντι όλων) αλλά σε μια διπλή ονομασία για το πώς θα ονομάζονται οι βόρειοι γείτονές μας και ο καθένας στη συνέχεια θα κρατήσει την ονομασία που θέλει!

Για να το εξηγήσει αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε μια «παραβολή», λέγοντας πως το ζήτημα της ονομασίας λύθηκε με τον τρόπο που λύνεται το πρόβλημα του ονόματος ενός παιδιού που θέλουν και οι δύο παππούδες να πάρει το όνομά τους: Το βαφτίζουν και με τα δύο ονόματα και στη συνέχεια κάθε παππούς το φωνάζει με το δικό του…

Μάλιστα, σχετικά με το «Μακεδόνες» που χρησιμοποιούσε διαρκώς ο Ζόραν Ζάεφ στην ομιλία του στις Πρέσπες, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι ήταν μια «μονόπλευρη αναφώνηση»!

Ιδού επακριβώς τι είπε ο κ. Κοτζιάς σήμερα το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha:

«Εγώ λέω στους ξένους ότι συναντιέται ένας νεαρός, ωραίος άνδρας με μία νεαρά, πανέμορφη γυναίκα και ερωτεύονται. Πέφτουν μετά στην αγάπη. Σχετίζονται. Αγαπιούνται τόσο πολύ και αποφασίζουν να παντρευτούν. Ο έρωτάς τους φέρνει τον καρπό του, το παιδί, έναν γιο ας πούμε – εγώ προτιμώ τις κόρες.

Και τώρα ξαφνικά βλέπει κανείς αυτό το ερωτευμένο, αγαπημένο ζευγάρι δέκα χρόνια, να τσακώνεται. Για ποιο πράγμα τσακώνονται οι δύο γονείς; Για το όνομα του παιδιού. Αν θα πάρει το όνομα του ενός πεθερού ή του άλλου. Υπάρχουν τρεις λύσεις, τέσσερις. Να πάρει κάτι άλλο και να μην τσακώνονται. Να έχουν την τύχη να έχουν το ίδιο όνομα τα πεθερικά, για παράδειγμα Γιώργος ή Κωνσταντίνος.

Να συμφωνήσουν να κάνουν σύνθετη ονομασία, καλή ώρα όπως κάναμε εμείς. Να λέγεται Γιώργος ή Κωνσταντίνος, όπου το επόμενο είναι όλοι μαζί της μιας πλευράς να το λένε Γιώργο, στην άλλη πλευρά το λένε Κωνσταντίνο και στην τάξη αποκτά άλλο όνομα το παιδί, Ντίνο ή Άκη.

Η τρίτη λύση είναι η καλύτερη, σύνθετη ονομασία με εκατέρωθεν – όπως έκανε χθες ο Ζάεφ – μονόπλευρες αναφωνήσεις. Και το τελευταίο είναι διαζύγιο. Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα της περιοχής μας;»
crashonline.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου