Amfipoli News: ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ που πρωτοστατούν για την παραίτηση του Πρ. Παυλόπουλου...

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ που πρωτοστατούν για την παραίτηση του Πρ. Παυλόπουλου...




Λαϊκή απαίτηση να παραιτηθεί άμεσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 


Στην διασταύρωση Ηρώδου Αττικού και Λ. Βασ. Σοφίας κάθε βράδυ (ώρες 8-12) οι δύο γυναίκες της φωτογραφίας πρωτοστατούν μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες στην διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος εισδοχής στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ του κρατιδίου των Σκοπίων ως ψευδεπίγραφη «Β. Μακεδονία», με ιδιαίτερη «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» εθνότητα. (*)

Οι γυναίκες στις οποίες αναφερόμαστε, η Γεωργία Μπιτάκου (δημοσιογράφος, με πολύχρονη δραστηριότητα στα κοινωνικά κινήματα) και η Ειρήνη Μαρούπα (ενεργή πολίτης, Δικηγόρος συντάκτρια της προσφυγής ενώπιον του ΣτΕ για ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών), δίνουν με παρρησία το σύνθημα για ανυποχώρητο αγώνα και για το Σκοπιανό ζήτημα, ενάντια στην πλαστογράφηση της ιστορίας, στην σπίλωση της Ελληνικότητας, την αποελληνοποίηση-σλαβοποίηση και εν τέλει την απώλεια της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, το θεμέλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η λαϊκή κυριαρχία, που είναι μόνο «στα χαρτιά», χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Στην πράξη, η ψήφος του πολίτη μόνον κάθε τέσσερα χρόνια δεν υλοποιεί την επιταγή αυτή του Σ. Γιατί, η μη ανάμιξη των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα επιφέρει την επικράτηση στα θεσμικά όργανα των καιροσκόπων, των ανίκανων, των μωροφιλόδοξων και των επιζήμιων ατόμων, που οδηγούν την πολιτεία στην αυθαιρεσία, την αυταρχικότητα, τον αφανισμό και την κοινωνία στον μαρασμό. Η μη ανάμιξη, η απομόνωση, η αδιαφορία των πολιτών σχεδιάζεται και εφαρμόζεται από αθέατες «δυνάμεις», που ενεργούν στο παρασκήνιο και το προσκήνιο με σατανικό τρόπο. Έτσι επιτυγχάνεται η φαλκίδευση της λαϊκής κυριαρχίας και ο πλήρης πολιτικός αποπροσανατολισμός του λαού, ο οποίος πλέον γίνεται παιχνίδι στα χέρια επιτήδειων δημαγωγών.

Είναι επομένως πολιτικά και κοινωνικά ωφέλιμες οι φιλότιμες, επίπονες και γνήσια πατριωτικές προσπάθειες των δύο αυτών αγωνιστριών σε ρόλο Μπουμπουλίνας, Μαυρογένους, Χατζηγεωργίου της ΕΟΚΑ κ.λπ., με την συμπαράσταση πολλών άλλων συνειδητοποιημένων ενεργών πολιτών, που έμπρακτα αντιστέκονται στην συστημική πολιτική απαξίωσή τους.

Επειδή καλούμαστε να επικροτήσουμε και να συμπαρασταθούμε σε αυτήν την πράξη πολιτικής αντίστασης, σε παραλληλισμό με τα εξώδικα, τις μηνύσεις και τις προσφυγές ενώπιον του ΣτΕ της ΠΟΠΣΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων) και των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Ομογένειας.

Επειδή φρονούμε, ότι πρέπει να γίνεται χωρίς σταματημό χρήση όλων των μέσων αντίστασης, όπως επιβάλλεται άλλωστε κι από το άρθρο 120 του Συντάγματος. Οι κρατούντες είναι (ανήθικοι) μακιαβελιστές, όμως επηρεάζονται κι αυτοί ψυχολογικά. Σ αυτό το ευαίσθητο σημείο (στην ψυχή και την συνείδηση) των εξουσιαστών πρέπει να αποσκοπούμε. Σύμφωνα με την επιστημονική και εμπειρική γνώση μας, η πέτρα μπορεί να μην σπάσει σε ν κτυπήματα με την βαριοπούλα, όμως σπάει στο ν+1 κτύπημα (ανεξάρτητα, αν αυτό είναι ισχυρότερο ή μη των προηγουμένων). Τα ν κτυπήματα συνέβαλαν στην (αόρατη) αποδιοργάνωση του ιστού της. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τις σεισμικές καταπονήσεις. Ένα οικοδόμημα μπορεί να έχει αντέξει ν σεισμούς, αλλά να καταρρέει στον ν+1 σεισμό, όχι κατ ανάγκη ισχυρότερου των προηγούμενων. Απλά, όλοι οι προηγούμενοι, καταπόνησαν τα δομικά υλικά και τα κατέστησαν ευάλωτα και ετοιμόρροπα!

Επειδή λοιπόν δεν πρέπει κατ ελάχιστο να υπάρχει απογοήτευση, για αποτυχημένες προηγούμενες πρακτικές αντίστασης, μέσω διαδηλώσεων, διαμαρτυριών, συλλαλητηρίων κ.λπ. Κάθε πολιτική πράξη των ενεργών πολιτών είναι χρήσιμη και παράγει θετικά αποτελέσματα. Αποτελεί συνάμα πολιτική παρακαταθήκη για την ατομική βιογραφία του καθενός υποκειμένου και της συλλογικότητας.

Γι αυτούς τους λόγους, οφείλουμε κατά μόνας ή σε ομάδες ή σε μέτωπα, να συμμετάσχουμε μαζί με τις προειρημένες γυναίκες, τους λοιπούς ενεργούς συμπατριώτες, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και τις Παμμακεδονικές Ενώσεις της Ομογένειας, στην συμβολική διαμαρτυρία στην Ηρώδου Αττικού και Λ. Βασ. Σοφίας (κάθε βράδυ, ώρα 20:00 - 24:00), με αίτημα την παραίτηση του ΠτΔ, σε συνδυασμό με προσφυγές, μηνύσεις, καταγγελίες, οχλήσεις, παραινέσεις ενώπιον βουλευτών, πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφων, ΜΜΕ, δήμων, περιφερειών, φορέων, οργανισμών, βιοτεχνιών, βιομηχανιών, επιμελητηρίων κ.λπ., με τηλεμοιοτυπίες, με emails, με τηλεφωνήματα, με μηνύματα, με την χρήση των ηλεκτρονικών δικτύων και με απευθείας άμεση ενημέρωση φίλων ή γνωστών ή αγνώστων συμπατριωτών.

Ήρθε ο καιρός, ενάντια στο ανοσιούργημα σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων, να κινητοποιηθούμε όλοι με όπλο την επιστημονική αλήθεια για την συνέχεια της φυλής μας, τις αδιάψευστες μαρτυρίες των αρχαιολογικών ευρημάτων και τις επιγραφές των «φθεγγομένων λίθων της Μακεδονίας», που αποδεικνύουν περίτρανα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την διαχρονικότητα του Ελληνισμού. Αποτελούν κατάλυση των θεσμών της Δημοκρατίας, κατάφωρη πλαστογράφηση της ιστορίας και απροκάλυπτο διαμελισμό της χώρας οι εφαρμοζόμενες, απεχθείς, εμπροσθοβαρείς, ετεροβαρείς, επιζήμιες πράξεις εθνικής μειοδοσίας.

Αθανάσιος Καρανάσιος, 8/7/2018

(*) Με την παραίτηση του ΠτΔ θα προκύψει ανάγκη αντικατάστασής του από τον Πρόεδρο της Βουλής και μετά 30 ημέρες συγκαλείται η Βουλή για την εκλογή νέου Προέδρου (με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων των βουλευτών, δηλ. 180 ψήφους) και αν αυτή αποτύχει προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη νέας Βουλής (άρθρα 32 και 34 του Συντάγματος).
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου