Amfipoli News: Τα γυρνάει ο Καμμένος για την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Υπό όρους θα ψηφίσει το νομοσχέδιο

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Τα γυρνάει ο Καμμένος για την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Υπό όρους θα ψηφίσει το νομοσχέδιο


Η τοποθέτησή του αυτή θα φέρει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και θα επιδεινώσει τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων που ήδη δοκιμάζονται από την συμφωνία των Πρεσπών.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πάνος Καμμένος προειδοποίησε ότι όταν και αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση, προκαλώντας τριγμούς και αναταράξεις.

Τώρα ήρθε η σειρά των αυτοδιοικητικών εκλογών για να διαπιστωθεί αντίθεση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή (13.07.2018) .

Λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση του Κώστα Κατσίκη στη Βουλή ότι αντιτίθεται τόσο στην απλή αναλογική που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών, σήμερα έρχεται και ο ίδιος ο πρόεδρος των Aνεξάρτητων Eλλήνων, Πάνος Καμμένος, για να προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή ψήφιση του νομοσχεδίου ως έχει.


Ο κ. Καμμένος, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει ότι συμφωνεί με την πρόταση Πατούλη να τεθεί ελάχιστο όριο 3% για την εκλογή των δημοτικών παρατάξεων στις εκλογές με απλή αναλογική.

Όπως αναφέρει στην γραπτή δήλωση του ο κ. Καμμένος «διεμήνυσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι – όπως και ο πρώην δήμαρχος Πάρου κ. Ραγκούσης είναι υπέρ του 3% – αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό».

Πρακτικά ο κ. Καμμένος λέει στον Πάνο Σκουρλέτη ότι αν δεν βάλει το ποσοστό του 3%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο και με δεδομένη την αντίδραση και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης αυτό δεν θα μπορεί να περάσει εάν δε γίνει η αλλαγή που ζητάει.
 iefimerida.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου