Amfipoli News: Ομοβροντία κατά Μοσκοβισί: Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση φιλίας σε Τσίπρα

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ομοβροντία κατά Μοσκοβισί: Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση φιλίας σε Τσίπρα


Τα άκουσε ο Ευρωπαίος επίτροπος από Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη


Ως ένδειξη προσωπικής στρατηγικής και μεροληπτικής στάσης απέναντι στην κυβέρνηση, και ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα, σε μια περίοδο οιονεί προεκλογική εξέλαβαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη χαλαρή στάση του Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα.

Η ομοβροντία που δέχθηκε στη Βουλή ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Τα υπόλοιπα ελέγχθησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών με τους οποίους συναντήθηκε. Ο κ. Μοσκοβισί έκανε δυσάρεστες και έντονες συζητήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Μοσκοβισί ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν, αναζητώντας στήριξη από σοσιαλιστές και αριστερούς. Αν θα το πετύχει είναι μια άλλη συζήτηση. Ερχόμενος στην Αθήνα πάντως δεν υπολόγισε καλά το πολιτικό κλίμα και αντί να εισπράξει ευχαριστίες για τον υπαινιγμό περί επαναδιαπραγμάτευσης της περικοπής των συντάξεων εισέπραξε οργή.
Στη ΝΔ ενοχλήθηκαν επειδή, όπως σχολίαζαν, ο κ. Μοσκοβισί «υιοθέτησε με ανεπίτρεπτο τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα της τάχα καθαρής εξόδου, τη στιγμή που οι κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν δεσμεύσει τη χώρα με νέα επαχθή μέτρα τα επόμενα χρόνια και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα, αναφέρει η ανακοίνωση.
“Οπως σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ, ο κ. Μοσκοβισί έχει δημόσια δεχθεί να είναι κορυφαίος υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας προσκαλείται συνεχώς σε όλες τις συναντήσεις των Σοσιαλιστών. Οι ευρωεκλογές, πρόσθεταν, πλησιάζουν και για τη διαμόρφωση των αναγκαίων συμμαχιών συχνά γίνονται αμοιβαίες παραχωρήσεις και εξυπηρετήσεις. Συνεπώς αυτή η υπερβολική θέρμη και στήριξη με μεγάλα λόγια προς την κυβέρνηση μπορεί να μην είναι καθόλου τυχαία, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν και να λαμβάνουν υπόψη τους οι πολίτες.

Εξηγώντας τη θέση τους, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκρίνιζαν ότι η ΝΔ δεν διαφωνεί με την κατάργηση των ψηφισμένων μέτρων για μειώσεις στις συντάξεις. Εξάλλου έχει ήδη καταψηφίσει την νέα περικοπή των συντάξεων που υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος για την 1/1/19. «Μόνοι τους το συμφώνησαν και μόνοι τους ψήφισαν το συγκεκριμένο μέτρο. Γι αυτό και είναι ο ορισμός της υποκρισίας να εγκαλείται η ΝΔ σήμερα ότι τάχα επιθυμεί την νέα περικοπή στις συντάξεις όπως και τη μείωση του αφορολόγητου. Η ΝΔ επέκρινε τη στάση του Ευρωπαίου Επιτρόπου επειδή -και ας επιχειρεί να διαστρεβλώσει τους λόγους η κυβέρνηση-, αν υπάρχει περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις, τόσο η κυβέρνηση, όσο κυρίως η τρόικα οφείλουν να το δηλώσουν αμέσως και να πάψουν να παίζουν με τις τύχες εκατομμυρίων συνταξιούχων. Είναι αδιανόητο να μην έχουν ενημερωθεί οι συνταξιούχοι για το τι θα μένει στις τσέπες τους σε έξι μήνες από σήμερα. Ειναι βαθιά προσβλητικό. Αν λοιπόν οι κυβερνώντες έχουν συμφωνήσει κρυφίως την αναβολή ή ακόμη και την αθέτηση της συμφωνίας που έχουν υπογράψει, οφείλουν σήμερα κι όλας να το πουν. Δεν νοείται να παίζουν με τη ζωή τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων και να τους πουλάνε, όπως πάντα φρούδες ελπίδες με μισόλογα και υποσχέσεις», σχολίαζαν.
πηγή:  tovima.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου