Amfipoli News: Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών: «Θα απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα!»

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών: «Θα απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα!»


Σκληρή απάντηση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες - Τι δήλωσε ο Τζανακόπουλος

Πολύ επικίνδυνη τροπή παίρνουν οι εξελίξεις με τις σχέσεις Αθήνας και Μόσχας να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο μετά την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δυο Ρώσους διπλωμάτες. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax. «Θα υπάρξει μια ανάλογη απάντηση όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τζανακόπουλος: «Δεν αποδεχόμαστε συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος»

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Δεν θέλω να σχολιάζω ενδεχόμενες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στο εξής: Θέλουμε καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν τέτοιες συμπεριφορές απάντησε: «Η εκτίμηση είναι ότι έχουν υπάρξει τέτοιες συμπεριφορές και γι’αυτό θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα». Για να προσθέσει ο υπ. Επικρατείας: «Στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλουμε καλές σχέσεις με όλα τα κράτη. Ομως όλοι οφείλονται να σέβονται και το διεθνές πλαίσιο και εμάς. Στο πλαίσιο αυτό, όποτε έχει χρειαστεί έχουν ληφθεί μέτρα. Το ίδιο έγινε και αυτή τη φορά».

crashonline.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου