Amfipoli News: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής




Ο Νίκος Βούτσης  είχε ζητήσει από τον Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής, για να μην κινηθεί εις βάρος του η διαδικασία με την πρόταση μομφής

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής κατέθεσε σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος.

Η εκλογή του νέου αντιπροέδρου, τον οποίο θα προτείνει το κόμμα των ΑΝΕΛ, θα γίνει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 14.00. Πιθανότεροι αντικαταστάτες του Δημήτρη Καμμένου είναι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις. 
Ο κ. Καμμένος τήρησε τη δέσμευσή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί, για να μην κινηθεί εις βάρος του η διαδικασία με την πρόταση μομφής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Καμμένος διεγράφη από τους ΑΝΕΛ και έθεσε εαυτόν εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας, όταν, στην πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ψήφισε υπέρ. 

Η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Καμμένου
Αξιότιμε K. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Ύστερα από την διαγραφή μου από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την ψήφο καρδιάς που έδωσα για το ζήτημα της Μακεδονίας μας και κατόπιν των σχετικών συνομιλιών που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία του Προεδρείου του Κοινοβουλίου και να μην εξαντλήσω τις δυνατότητες που μου παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής.

Υποβάλλω ενώπιόν σας την παραίτησή μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων. 

Ευχαριστώ θερμά εσάς προσωπικά, τους συναδέλφους Αντιπροέδρους, το σύνολο των Βουλευτών αλλά και τις υπηρεσίες της Βουλής με τις οποίες συνεργάστηκα άρτια καθ' όλο το διάστημα της Αντιπροεδρίας μου.

Ήταν για μένα ύψιστη τιμή.

Δημητρης Κ. Καμμένος
Ανεξάρτητος Βουλευτής Β' Πειραιώς

protothema.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου