Amfipoli News: Ο Μητρόπουλος προκαλεί Βούτση: Να εξηγηθεί για τα αναδρομικά των βουλευτών, ισχύουν

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ο Μητρόπουλος προκαλεί Βούτση: Να εξηγηθεί για τα αναδρομικά των βουλευτών, ισχύουν


O εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος επιμένει στη θέση του πως ανοίγει παράθυρο για να πάρουν αναδρομικά και οι βουλευτές ύψους 24.000 ευρώ, παρά τις φωνές του προέδρου της Βουλής για το αντίθετο.
Μάλιστα ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και προκαλεί τον Νίκο Βούτση καθώς μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε:
«Απορώ τον εξαπάτησαν, τον ξευτέλισαν; Δεν αρμόζει στο θεσμό του τρίτου πολιτειακού παράγοντα να εξαπατά κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παρέσυρε δελτία ειδήσεων και ενέπαιξε το λαό...
...απορώ δεν τον ενημέρωσαν; Θέλω εντός της ημέρας αν σέβεται το θεσμό του και το ρόλο του να απαντήσει, αφού δει τα κείμενα, γιατί δεν μπορεί να παραπληροφορεί η τρίτος πολιτειακός παράγοντας...
...δεν πιστεύω ότι δολίως εξαπάτησε δημοσιογράφους, επιστήμονες και βουλευτές. Πιστεύω ότι παρεσύρθη και οφείλει σήμερα να επανέλθει και να αποκαταστήσει την αλήθεια». 
Ο Αλέξης Μητρόπουλος σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας απάντησε στη δήλωση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ότι οι βουλευτές δεν έχουν δικαίωμα για διεκδίκηση αναδρομικών, επειδή η βουλευτική αποζημίωση έχει αποσυνδεθεί από το 2009 από τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου. 
Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο νόμος 3691/2008 (άρθρο 57) που επιχείρησε την αποσύνδεση του μισθολογίου των δικαστών από τη βουλευτική αποζημίωση έχει κριθεί αντισυνταγματικός με δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ο κ. Μητρόπουλος τονίζει ότι ο ίδιος ο κ. Βούτσης αναγνώρισε την αντισυνταγματικότητα της σχετικής διάταξης, υπερψηφίζοντας διάταξη νόμου το 2016 που διέτασσε την καταβολή εκατομμυρίων αναδρομικών στους βουλευτές και τους κληρονόμους τους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, ο εργατολόγος παραθέτει τις δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και τη ρύθμιση του άρθρου 23 παρ. 4 εδ. β-γ του ν. 4387/2016, οι οποίες «δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όσα δήλωσε ο κ.Πρόεδρος της Βουλής».


Πηγή:  iefimerida.gr 
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου