Amfipoli News: Ο Παυλόπουλος ζητά να διευκρινισθεί ότι δεν αναγνωρίζεται μακεδονικό έθνος αλλά μόνο η ιθαγένεια

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο Παυλόπουλος ζητά να διευκρινισθεί ότι δεν αναγνωρίζεται μακεδονικό έθνος αλλά μόνο η ιθαγένεια


Σκόπια.

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Παυλόπουλος, φέρεται να αντιτίθεται στο άρθρο 36, το οποίο περιέχει αναφορές στον ‘μακεδονικό λαό και ταυτότητα’ και την ανάγκη προστασίας ‘του μακεδονικού λαού’ που ζει εκτός της χώρας, γράφει η ελληνική εφημερίδα ekathimerini», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) υπέβαλε στο Κοινοβούλιο σχέδια συνταγματικών τροποποιήσεων την Παρασκευή, τα οποία θα ονομάζουν επίσημα τη χώρα «Βόρεια Μακεδονία», μετά από τη συμφωνία του ονόματος που υπογράφηκε με την Ελλάδα. Αλλά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος έχει διατυπώσει επιφυλάξεις για το άρθρο που υπαινίσσεται για τον μακεδονικό λαό, όπως γράφει η ekathimerini.

Ο Παυλόπουλος φέρεται να αντιτίθεται στο άρθρο 36, το οποίο περιέχει αναφορές στο ‘μακεδονικό λαό και ταυτότητα’ και την ανάγκη προστασίας του ‘μακεδονικού λαού’ που ζει εκτός της χώρας.

Ο Παυλόπουλος επιμένει σε αυτό ότι η πΓΔΜ πρέπει να προβεί σε γραπτή δέσμευση ότι η διαφωνία του ονόματος που υπεγράφη τον Ιούνιο, δεν αναγνωρίζει το ‘μακεδονικό έθνος’, αλλά την ιδιότητα του πολίτη.
Mkd

echedoros-a.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου