Amfipoli News: Αποκλειστικό: Αυτό είναι το σχέδιο των Γερμανών για την Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει ένας εκ των πρέσβεων του «Διπλωματικού Κύκλου» που υπέγραψε την Επιστολή για τη Μακεδονία!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το σχέδιο των Γερμανών για την Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει ένας εκ των πρέσβεων του «Διπλωματικού Κύκλου» που υπέγραψε την Επιστολή για τη Μακεδονία!


Ο «Διπλωματικός Κύκλος Συνταξιούχων Πρέσβεων», έστειλε, ως γνωστόν χθες, ανοικτή επιστολή προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για τη Μακεδονία, διακηρύσσοντας την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού όπως αναφέρει «βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα», καλώντας τους παράλληλα, «να μη συμβάλουν στην αποδοχή της συμφωνίας αυτής και να εξετάσουν τη δυνατότητα δημοψηφίσματος επί του κεφαλαιώδους σημασίας εθνικού αυτού θέματος».

Το Crashonline, μίλησε με έναν εκ των πρέσβεων, που υπέγραψαν την εν λόγω επιστολή, τον κ. Κωνσταντίνο Βάσση, ο οποίος μάς είπε πολλά άκρως ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κάτι το πρωτοφανές. Προσλαμβάνουμε έναν συνέταιρο στη Μακεδονία, αλλά οι συνέταιροι ξέρετε για να μπουν σε μια επιχείρηση προσφέρουν κι αυτοί κάτι. Σε μας δίδεται ο συνεταιρισμός χωρίς κανένα αντάλλαγμα και έχουν και απαιτήσεις» τονίζει στο Crashonline, ο κ. Βάσσης, τονίζοντας στη συνέχεια: «Είναι πρωτοφανές αυτό και βαρύνει βεβαίως την κυβέρνηση και την παράταξή της. Αλλά και η αντιπολίτευση σφυρίζει αδιάφορα. Η αντιπολίτευση, μείζων και οι υπόλοιποι, νομίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα. Άλλοι λένε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, άλλοι αδιαφορούν πλήρως. Είναι πρωτοφανή αυτά τα πράγματα στην ιστορία της Ελλάδος. Επίσης, είναι πολύ σοβαρό το ότι κανείς δεν αναφέρει τίποτα για δημοψήφισμα!».

Εμείς υπογράψαμε την εν λόγω επιστολή με την ελπίδα ότι οι διπλωμάτες, οι τέως πρέσβεις, οι οποίοι έχουν χειριστεί αυτά τα θέματα επί 35ετίας, και τα ξέρουν πολύ καλύτερα από πολλούς πολιτικούς, οι οποίοι ασχολούνται με αυτά τώρα, ενώ προηγουμένως ήταν ή γιατροί ή η δικηγόροι ή κάτι άλλο, επειδή λοιπόν τα ξέρουμε πολύ καλύτερα και τα πονούμε, ελπίζουμε ότι θα τα λάβουν υπόψιν τους.

Δεν είμαστε δυστυχώς πολύ αισιόδοξοι και άλλοτε οι τέως πρέσβεις έχουν απευθυνθεί σε κάποια κυβέρνηση και για άλλα θέματα, πάντοτε καίρια και νευραλγικά, όμως δυστυχώς δεν ελήφθησαν υπόψιν».

Για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Βάσσης τόνισε τα εξής πολύ σημαντικά:

«Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παίχτηκε μια πολύ ωραία κωμωδία, «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». Σήμερα όμως παίζεται ένα δράμα «Οι Γερμανοί ξανάρθανε», μέσω της κ. Μέρκελ. Βέβαια έχουν ξανάρθει αρκετό καιρό πριν μέσω της Ε.Ε. που έχουν κάνει την Ελλάδα αποικία τους, αλλά τώρα είναι πασιφανές, είναι επίσημο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σήμερα όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο Χίτλερ. Πρόκειται για ένα σχέδιο του Χίτλερ που το προωθεί το γερμανικό κατεστημένο και το ακολουθεί πιστά η κ. Μέρκελ. Οι Γερμανοί οι οποίοι ήθελαν πάντοτε να ελέγξουν τα Βαλκάνια και να κατέβουν προς Νότο, μάς εκδικούνται και θέλουν να μας διαλύσουν, όπως έκαναν και με τη Γιουγκοσλαβία. Ας μην ξεχνάμε οι Γιουγκοσλάβοι δεν ήταν ποτέ σύμμαχοί τους στους πολέμους, όπως και εμείς φυσικά που είμαστε και από τους βασικούς υπαίτιους που έχασαν τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο. Το όνομα Βόρεια Μακεδονία το επιθυμούν διακαώς ξέρετε γιατί; Σου λένε, Αν υπάρχει Βόρεια Μακεδονία, θα υπάρχει και Νότια και κάποια στιγμή θα τις ενώσουμε με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι μέχρι τη Λάρισα…»!

Ο πρέσβης ε.τ. κ. Κωνσταντίνος Βάσσης διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας επί 35ετία, κατά τη διάρκεια της οποίας υπηρέτησε στην Αφρική, στην Ευρώπη, στη Ν. Αμερική και στην Ασία. Επίσης, διετέλεσε Γεν. Διευθυντής του ΥΠΕΞ και διευθυντής της Πολιτικής διευθύνσεως στη Θεσσαλονίκη. Παραλλήλως, ανέπτυξε συγγραφική δραστηριότητα στη λογοτεχνία και τις Διεθνείς Σχέσεις όπου δημοσίευσε μελετήματα για σύγχρονα διπλωματικά θέματα
Του Νίκου Αναστασίου


 crashonline.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου