Amfipoli News: Είναι Καιρός Να Μιλήσει ο κ. Σημίτης Και για Τα Σκάνδαλα

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Είναι Καιρός Να Μιλήσει ο κ. Σημίτης Και για Τα Σκάνδαλα


Ο κ Σημίτης αν και συνταξιούχος πολιτικός, αντί να ασχολείται με τα απομνημονεύματα  του, γραφεί άρθρα για να μας πείσει ότι ήταν ο ποιο καλός πρωθυπουργός και ότι έφερε την ανάπτυξη και την ευημερία στη χώρας.

Αν και πολυγραφότατος δεν έχει μπει στη βάσανο να πληροφορήσει το λαό  γιατί και πώς  επί δική του κυβερνήσεως έγινα τα περισσότερα οικονομικά σκάνδαλα, όπως δεν έχει μιλήσει για την  κρίση των Ιμίων, όπως δεν έχει πει τίποτα για τη συμφωνία της Μαδρίτη με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ντεμιρέλ (1997)  για να μάθει ο Ελληνικός λαός  τι ακριβώς τον οδήγησε να ευχαριστεί τους Αμερικανούς, γιατί να αναγνωρίσει τις γκρίζε  Ζώνες στο Αιγαίο.

Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσει για όλα αυτά που κατηγορείται και τέσσαρα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης του έχουν καταδικαστεί και δύο είναι στην φυλακής;  όπως.

Ας μα πει κάποια στιγμή πέρα από τα όνειρά του για το μέλλον της Ε.Ε  και για τα σκάνδαλα όπως:  Το χρηματιστήριο που  έγινε «Ισχυρής Ελλάδας» και της «Ισχυρής οικονομίας» των κυβερνήσεων αλλά χαθήκαν εκατομμύρια.

Για τα δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες που ζούσαν κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με την Eurostat, και να δηλώνει στη Βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2003, ότι οι  Έλληνες σήμερα ευημερούν και απόδειξη, ο τεράστιος αριθμός συνδρομητών της κινητής τηλεφωνίας»! Το 2002 είχαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ρεκόρ ανεργίας 11,9%! και το 2003 έκλεισαν 143.323 επιχειρήσεις! Όσο για την κοινωνική πολιτική που ασκούσε  στηρίζονταν σε δανεικά. Κάτι που αποφεύγει στο τελευταίο άρθρο του να το πει.

Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους.  Ο κ. Σημίτης να δηλώνει ότι: «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα».

Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% – 1500%.

Ποτέ δεν έκανε καμιά αναφορά στην εκποίηση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος: Τον Αύγουστο του 2003, μέσα στην δίνη που δημιούργησε η αμερικανική εισβολή  στο Ιράκ στις 23 Μαρτίου του 2003. Αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος. Μεταφέροντας εκτός της χώρας (πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή) «…Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2 – 4% (!!!!)

Μετά από το «ευ χαριστώ τους Αμερικάνους». 31η Ιανουαρίου 1996: αποσύρει τον Ελληνικό Στόλο από το Αιγαίο, υποστέλλει την Ελληνική Σημαία από τα Ίμια και ευχαριστεί δημοσίως τον πρόεδρο Κλίντον. Από εκείνη την ημέρα η Ελλάς βρίσκεται σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και το Αιγαίο σε όλο του το πλάτος και μήκος αποτελεί μια  απέραντη γκρίζα ζώνη.

Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρούνται με το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα του προέδρου Γιώργου, ακόμα και στο πεδίο της διπλωματίας για το οποίο επαίρεται. Ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.

Η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί. Η αναγκάζει τον τότε πρόεδρο της Κύπρου, κ. Κληρίδη, να υποκύψει στις τουρκικές απειλές.

Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις € από Σημίτη. Οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.

TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές,474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.

Πως Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.

Μήπως ανάμεσα σε όλα τα άρθρα και τα γλαφυρά βιβλία που γράφει να βρει λίγο χρόνο για να απαντήσει και σε αυτά τα ερωτήματα ο κ. Σημίτης και αν μας διαψεύσει θα χαρούμε ιδιαιτέρως.
Γράφει ο Χρήστος Η. Χαλαζιάς


odosdrachmis.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου