Amfipoli News: Απίστευτο αλλά αληθινό : Πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές στη Μ.Βρετανία, το νέο κόμμα Brexit του Νάϊτζελ Φάρατζ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Απίστευτο αλλά αληθινό : Πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές στη Μ.Βρετανία, το νέο κόμμα Brexit του Νάϊτζελ Φάρατζ


Σύμφωνα με ανταπόκρισή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην Μ.Βρετανία συντελείται μια απίστευτη όσο και εντυπωσιακή πολιτική ανατροπή που διαψεύδει τον βομβαρδισμό δημοσιευμάτων ότι, δήθεν οι Βρετανοί το ξανασκέφτονται και θέλουν και δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή τους ή όχι στον “παράδεισο” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Brexit, το νέο κόμμα που ίδρυσε πρόσφατα ο ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ, αποχωρώντας από το κόμμα του το Ukip, είναι το φαβορί για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στη Βρετανία στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το κόμμα του Φάρατζ συγκεντρώνει ποσοστό 27% στην πρόθεση ψήφου, ξεπερνώντας τους Εργατικούς (22%) και τους Συντηρητικούς (15%), δείχνει η δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov που διενεργήθηκε στις 15-16 Απριλίου σε δείγμα 1855 Βρετανών.
Πριν από μία εβδομάδα το Brexit βρισκόταν στην τρίτη θέση, με ποσοστό 15%. Όμως εκείνη η δημοσκόπηση είχε γίνει πριν ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, όπως εξήγησε το YouGov στην ανακοίνωσή του. Από την περασμένη Παρασκευή το ποσοστό του σχεδόν διπλασιάστηκε.
Το κόμμα του Φάρατζ αυτοπροβάλλεται ως ο “σωτήρας του Brexit” και υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να ολοκληρώσει το “διαζύγιο” μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια περίοδο που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε δύο φορές την αναβολή του.
Λόγω της εντυπωσιακής ανόδου του κόμματος του Brexit, μέσα σε μία εβδομάδα έπεσε στο μισό, από το 14% στο 7%, το ποσοστό του επίσης ευρωσκεπτικιστικού και αντιμεταναστευτικού κόμματος Ukip. Υπενθυμίζεται ότι το Ukip, του οποίου ο Φάρατζ ήταν ηγέτης, κέρδισε τις ευρωεκλογές του 2014 με ποσοστό 26%.


Με στοιχεία από το  ΑΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου