Amfipoli News: Ομάδα Αμερικανών εκατομμυριούχων διαδήλωσε έξω απο το σπίτι του Τζεφ Μπέζος λέγοντας «πλήρωσε κι εσύ ψηλούς φόρους»

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ομάδα Αμερικανών εκατομμυριούχων διαδήλωσε έξω απο το σπίτι του Τζεφ Μπέζος λέγοντας «πλήρωσε κι εσύ ψηλούς φόρους»

 


Μια ομάδα από εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ πραγματοποίησε τη Δευτέρα διαμαρτυρίες στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον μπροστά από σπίτια που ανήκουν στον Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο οποίος είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τους «Πατριώτες Εκατομμυριούχους», μια συμμαχία πλούσιων Αμερικανών που υποστηρίζουν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

ipa-tzef-mpezos-plirose-ki-esy-psiloys-foroys-lene-ekatommyrioychoi0

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα ανήμερα της Ημέρας των Φόρων και εντάσσεται στην προσπάθεια της εν λόγω συμμαχίας να προωθήσουν την αύξηση της φορολογίας των πλουσίων.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη ομάδα εστιάζει στο σχέδιο του Τζο Μπάιντεν για αύξηση των φόρων για τις μεγάλες εταιρείες και τους Αμερικανούς που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 400.000 δολαρίων.

Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ της αύξησης της εταιρικής φορολογίας, με στόχο την χρηματοδότηση των προγραμμάτων δημοσιονομικής τόνωσης, τα οποία επιδιώκουν την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

ipa-tzef-mpezos-plirose-ki-esy-psiloys-foroys-lene-ekatommyrioychoi2

Οι «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι», τα μέλη των οποίων έχουν εισόδημα άνω του ενός εκατ. δολαρίων ή έχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων, διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από σπίτια του Τζεφ Μπέζος με πλακάτ που έγραφαν: «Κόψτε τις βλακείες. Φορολογήστε τους πλούσιους».

«Καταλήγουμε να έχουμε λίγους πλούσιους και πάρα πολλούς φτωχούς και αυτό δεν λειτουργεί», αναφέρει στον Guardian ο Μόρις Περλ, επικεφαλής της ομάδας και πρώην ανώτερος υπάλληλος στο BlackRock.

«Δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε έτσι μια βιώσιμη κοινωνία», πρόσθεσε.

ipa-tzef-mpezos-plirose-ki-esy-psiloys-foroys-lene-ekatommyrioychoi4

Τονίζεται ότι ο Μπέζος έχει δηλώσει πως υποστηρίζει την αύξηση της εταιρικής φορολογίας. Αλλά η Amazon έχει υπάρξει πολλές φορές το επίκεντρο διαμαρτυριών για αποφυγή φορολογίας.

Σύμφωνα με υπολογισμούς από το προοδευτικό Ινστιτούτο Φορολογίας και Οικονομικής Πολιτικής τον Φεβρουάριο, η Amazon πλήρωσε το 2020 ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος μόλις 9,4%, πολύ λιγότερο δηλαδή από το θεσπισμένο όριο του 21%.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προτείνει την αύξηση των εταιρικών φόρων από 21% σε 28%, αντιστρέφοντας εν μέρει τις περικοπές που είχε προωθήσει ο Τραμπ.

Ειδικότερα, μέχρι ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο να θεσπίσουν τις περικοπές φόρων το 2017, ο ανώτατος εταιρικός φόρος στις ΗΠΑ ήταν στο 35%.

Πηγή: Guardian, freegreeknews.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου