Amfipoli News: Στον έλεγχο του Γκέιτς περνά η αλυσίδα Four Seasons, έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Στον έλεγχο του Γκέιτς περνά η αλυσίδα Four Seasons, έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

 


Πλειοψηφικό ποσοστό στην αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons, έναντι προσθετης επένδυσης 2,2 δισ. δολαρίων, πρόκειται να αποκτήσει ο Μπιλ Γκέιτς, όπως ανακοίνωσε η επενδυτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου την Τετάρτη.

Η Cascade Investment LLC, η οποία διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία του συνιδρυτή της Microsoft, συμφώνησε να αγοράσει το ήμισυ του ποσοστού που κατέχει στην ξενοδοχειακή αλυσίδα ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ. Η συμφωνία, που θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου με μετρητά, ανεβάζει το ποσοστό του Γκέιτς από 47,5% στο 71,25% και αποτιμά την Four Seasons στα 10 δισ. δολάρια. Αναμένεται δε να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Η συμφωνία αποτελεί ένα στοίχημα του Γκέιτς εν μέρει στην ανάκαμψη της αγοράς πολυτελών επιχειρηματικών ταξιδιών σε μεγάλες πόλεις, η οποία υπέστη πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Τουλάχιστον δύο ξενοδοχεία Four Seasons -εκ των οποίων το ένα στο κέντρο του Μανχάταν- είναι επί του παρόντος κλειστά. Στην ξενοδοχειακή μονάδα του Μανχάταν, η οποία ανήκει στον δισεκατομμυριούχο ιδρυτής της Beanie Baby, Τάι Γουόρνερ, "βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές εργασίες υποδομής και συντήρησης”, σύμφωνα με ενημέρωση στον ιστότοπο του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, παράγοντας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας δήλωσε στο Forbes ότι πολυτελή μονάδες όπως τα Four Seasons αποδεικνύονται ζημιογόνεςε εάν δεν λειτουργούν με υψηλά ποσοστά πληρότητας.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων ανέφερε ότι η συμφωνία "σηματοδοτεί ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη της Four Seasons” και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Cascade να παρέχει στην αλυσίδα "πόρους για να επιταχύνει την ανάπτυξή της και να διευρύνει τους στρατηγικούς στόχους της”.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ θα διατηρήσει, μέσω του επενδυτικού του βραχίονα Kingdom Holding Co., ποσοστό 23,75%. Το Forbes θεωρούσε επί μακρόν τον Σαουδάραβα πρίγκιπα δισεκατομμυριούχο - και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, αλλά τον έβγαλε από τη λίστα των δισεκατομμυρίων μετά τον Νοέμβριο του 2017, όταν ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε θέσει τον Αλ Ουαλίντ και άλλους πρίγκιπες και κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας υπό κράτηση στο ξενοδοχείο Ritz Carlton του Ριαντ και σύμφωνα με δημοσιεύματα τους απέσπασε δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ισαντόρι Σαρπ, ιδρυτής και πρόεδρος της Four Seasons, θα διατηρήσει επίσης το ποσοστό που κατέχει στην εταιρεία, ύψους 5%, μέσω της Triples Holdings Limited, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Με βάση την κατάταξη του Forbes, ο Μπιλ Γκέιτς είναι σήμερα ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με εκτιμώμενη περιουσία 132,8 δισ. δολαρίων. 

Πέρα από την επένδυση στην Four Seasons, η Cascade είναι επίσης ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις ΗΠΑ. Η επενδυτική εταιρεία του Γκέιτς κατέχει επίσης ποσοστά συμμετοχής στην αλυσίδα αντιπροσωπειών αυτοκινήτων AutoNation, την εταιρεία κατασκευής αγροτικού εξοπλισμού John Deere και άλλες εταιρείες.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου