Amfipoli News: Καλούνται εκ νέου για εξέταση συγγενείς των Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Καλούνται εκ νέου για εξέταση συγγενείς των Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου  Μετά τη διαταγή για νέα ιατροδικαστική εξέταση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αναμένεται παρέλαση μαρτύρων. Οι ακριβείς συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών στο "στόχαστρο" των εισαγγελικών αρχών.

Παρέλαση μαρτύρων αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καθώς οι εισαγγελείς, αφού διέταξαν νέα ιατροδικαστική εξέταση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καλούν εμπλεκόμενους στην υποπίεσης.

Στόχος των εισαγγελικών αρχών είναι να εντοπίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο κοριτσάκια με διαφορά περίπου 20 μηνών και επίσης κατά πόσο ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται σύντομα να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η 3,4 ετών Μαλένα, ο θάνατος της οποίας είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

Αναφορικά με το θάνατο της 6 μηνών Ίριδας αναμένεται να αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε μόνο για να διαπιστωθεί ο θάνατός της.

Εξέταση μαρτύρων

Τέλος, καλούνται προς νέα εξέταση όλα εκείνα τα πρόσωπα που έχουν ήδη καταθέσει προανακριτικά, όπως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων στα οποία νοσηλεύτηκαν ή διακομίστηκαν τα δύο μωρά, ενώ στο εισαγγελικό γραφείο θα βρεθούν και συγγενείς του ζεύγους Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου.

Εξετάζονται συγγενικά πρόσωπα για το θάνατο των δύο κοριτσιών

Τη στιγμή που το τάμπλετ της Τζωρτζίνας βρίσκεται στο "μικροσκόπιο" της ΕΛΑΣ, αναζητώντας στοιχεία και απαντήσεις για τον θάνατο της 9χρονης, ο κύκλος των ατόμων που εξετάζονται για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών φαίνεται πως διευρύνεται.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου "η ιατροδικαστής για την Ίριδα έχει βάλει σε υποσημείωση το πνευμονικό οίδημα και υπήρχαν εξετάσεις που σχεδόν ήταν έτοιμες όταν πέθανε και το τρίτο παιδί. Και ζητήθηκε να γίνουν επιπλέον εξετάσεις, ενώ κλήθηκαν οι γονείς ώστε να τους εξηγήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που έρχονται στο φως. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι θάνατοι δεν ήταν παθολογικοί. Οι γιατροί είχαν αρχίσει να ανησυχούν από το δεύτερο παιδί", όπως σημείωσε στην ΕΡΤ, για να προσθέσει:/

"Στον θάνατο του βρέφους υπάρχουν δύο πρόσωπα. Στα τρία παιδιά γενικά έχουμε παραπάνω πρόσωπα. Κομβικό πρόσωπο είναι και η αδερφή της κατηγορούμενης. Οι χρόνοι που δίνονται στις καταθέσεις δεν ταιριάζουν με τον θάνατο του βρέφους. Όπως και στα υπόλοιπα γεγονότα. Παράλληλα, έχουμε μία μόνιμη απουσία και αδιαφορία του πατέρα δεν σημαίνει και συνενοχή του. Ο ρόλος και η συμμετοχή είναι πριν την πράξη ή κατά τη διάρκεια. Αυτό που κινητοποίησε τους γιατρούς στην Πάτρα, πώς είναι δυνατόν να μην το αντιλήφθηκε κανένα μέλος της οικογένειας;".

Από την πλευρά του, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης: "οι θάνατοι καταχωρήθηκαν ως παθολογικοί και δεν υπήρχαν καταχωρημένα δείγματα αίματος και ούρων από τη νεκροτομή, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε μία νέα τοξικολογική εξέταση. Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, θα εξεταστούν υπό νέο πρίσμα μετά τη μελέτη του τάμπλετ της 9χρονης.

Μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού η έρευνα έγινε υπό άλλο πρίσμα και γι' αυτό βρέθηκε και η κεταμίνη, γιατί αν πηγαίναμε να διερευνήσουμε έναν παθολογικό θάνατο δεν θα γινόταν μία εκτενής τοξικολογική εξέταση. Ο θάνατος του τρίτου παιδιού ήταν το εναρκτήριο έναυσμα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται.

Ήταν εξαιρετικά δύσκολο στον πρώτο θάνατο να σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να σκεφτεί ότι μπορεί να ήταν δολοφονία και μπορεί να ενέχεται η μητέρα".

Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου