Amfipoli News: Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου σε όσα είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στη Νικολούλη

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου σε όσα είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στη Νικολούλη

 


«Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, φοβάται για τη ζωή της στις φυλακές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της.

Οδικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε για την 33χρονη κατηγορούμενη και τις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη.στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», τονίζοντας πως το βασικό μέλημα της πελάτισσάς του είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζει και το γεγονός πως είναι προφυλακισμένη και αρνείται να σχολιάσει τη συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου πληροφορήθηκε για αυτά που είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στη συνέντευξη κι είχε δει το trailer. Δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο. Αυτό που την απασχολεί είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζει», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Αναφορικά με τις περιγραφές του Μάνου Δασκαλάκη στην Αγγελική Νικολούλη για τη σχέση του ζευγαριού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είναι ίδιες με αυτές που έχει δώσει η κατηγορούμενη.

«Είναι ειλικρινής περιγραφή γιατί είναι όμοια και με περιγραφές που έχει δώσει σε προγενέστερο χρόνο αλλά με περιγραφές που έχει δώσει ο ευρύτερος κοινωνικός κύκλος. Πράγματι, παρουσιάζεται από πολλές διαφορετικές πλευρές από αυτόπτες μάρτυρες ως μία στοργική και σε κάποια σημεία υπερπροστατευτική μητέρα, είναι ειλικρινές αυτό που λέει πως ήταν ιδανική στον ρόλο» δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Στη συνέχεια ανέφερε πως εάν στραφούμε στο γεγονός πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε κακό στα τρία της παιδιά προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον του συζύγου της, «έχουμε ένα πρώτο περιστατικό με τη Μαλένα, το οποίο από παντού περιγράφεται πως έρχεται σε ένα χρόνο που το ζευγάρι είναι καλά».

«Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο που το λέει η ίδια και επιβεβαιώνει και ο σύζυγος ότι κατά τον χρόνο που έχουμε τα συμβάντα με τη μικρή Μαλένα, δεν υπάρχει πρόβλημα στο ζευγάρι. Οπότε δεν υπάρχει κίνητρο να προσπαθήσει να επιδιώξει να είναι διαρκώς με τον σύζυγο» ανέφερε κατόπιν ο δικηγόρος.

«Φοβάται για τη ζωή της στις φυλακές»

Σε ό,τι αφορά τη σίτιση της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνησε πως λόγω κακής ψυχολογίας η κατηγορούμενη δεν επιθυμεί να φάει και μάλιστα έχει σημειώσει και απώλεια βάρους.

«Το θέμα συζήτησης με τη Ρούλα μέσα στη φυλακή κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζουμε, η κεταμίνη, πού βρέθηκε και ποιος τη χορήγησε στο παιδί. Αυτό είναι που την απασχολεί, πώς θα αποδείξει ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι άδικη και η παραμονή της στις φυλακές είναι μία συνθήκη που δεν αρμόζει στη δική της περίπτωση» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν η κατηγορούμενη φοβάται για τη ζωή της όσο βρίσκεται στις φυλακές, ο δικηγόρος απάντησε πως ισχύει και είναι κάτι που της δημιουργήθηκε από τις ειδήσεις που μετέδιδαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μάνος Δασκαλάκης στη Νικολούλη: «Αν αποδειχθεί και για τα άλλα παιδιά, θα μπω στη φυλακή και θα τη σκοτώσω» 

Ο πιο σκληρός κατήγορος της προφυλακισμένης μητέρας, έχει γίνει ο εν διαστάσει σύζυγός της, ο άνθρωπος που μέχρι τη σύλληψή της «έβαζε το χέρι του στη φωτιά» για την αθωότητά της. Την ίδια στιγμή, δηλώνει απερίφραστα ότι τα στοιχεία εναντίον της δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών.

Στην εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών κράτησε ξεκάθαρη στάση απέναντι στην εν διαστάσει σύζυγό του, ενώ απείλησε πως θα τη σκοτώσει εάν τελικά επαληθευτούν οι κατηγορίες περί δολοφονίας και για τα άλλα δύο κορίτσια. 

Ο Μάνος Δασκαλάκης θέλησε να δώσει απαντήσεις για τα όσα του καταλογίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και για τις υπόνοιες που η ίδια άφηνε να εννοηθούν μιλώντας τότε στην Αγγελική Νικολούλη.

Όπως είπε, δεν αντιλήφθηκε κάποια ακραία συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας προς τα κοριτσάκια, ενώ δεν αρνήθηκε ότι είχε σημειωθεί μεταξύ τους ένα επεισόδιο, μπροστά στα παιδιά.

Μάλιστα, είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έμεινε έγκυος σχεδόν αμέσως μετά τη γνωριμία τους, ενώ εκείνος ήθελε από πολύ μικρός να κάνει παιδιά. 

«Η εγκυμοσύνη της Ρούλας στην Τζωρτζίνα ήρθε γρήγορα αλλά ήταν επιλογή μας. Εμένα μου άρεσαν τα παιδιά. Δεν με πείραζε που ήμουν μικρός. Ήθελα οικογένεια. Ήθελα παιδιά. Το θέλαμε και το κάναμε. Δεν υπήρχε κανείς να μου πει το παραμικρό για τη Ρούλα. Το μόνο που ήξερα για εκείνη ήταν ότι είχε κάνει μια απόπειρα αυτοκτονίας. Μου είχε πει πως το είχε κάνει επειδή ήταν πιεσμένη εξαιτίας του θανάτου της γιαγιάς της και ενός χωρισμού που είχε. Τίποτε άλλο δεν ήξερα. Κανείς δεν μου είχε πει τίποτα» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη.

«Είχε προσλάβει κάποιον για να με χτυπήσει»

«Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν έχω να φοβάμαι τίποτα απολύτως. Μου έλεγε ότι θα με καταστρέψει, αλλά το μυαλό μου δεν πήγαινε στο κακό, θεωρούσα ότι εννοούσε οικονομικά. Αυτή την έκρηξη την είχε μετά την Ίριδα», δήλωσε ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών.

Ο ίδιος αρνήθηκε τα περί παράλληλης σχέσης, ενώ αποκάλυψε πως εκείνος τώρα έμαθε ότι η γυναίκα του είχε πληρώσει κάποιον για να τον βλάψει.

«Είχε προσλάβει κάποιον για να με χτυπήσει, να μην μπορώ να είμαι στην Αθήνα και να επιστρέψω στην Πάτρα. Ήμασταν μια χαρά πριν το χαμό της Μαλένας, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να την ώθησε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν ήμουν μπροστά όταν έφυγε η Μαλένα. Χτύπησε το τηλέφωνο και μου λέει “το παιδί”. Έφτασα όσο πιο γρήγορα γινόταν στο νοσοκομείο και είδα τους γιατρούς να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Όλο το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε ότι μπορούσε, αλλά δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν. Είναι μία σκηνή και αυτή και της Ίριδας που δεν θα μπορέσει ποτέ να βγει από το μυαλό μου. Τη μήνυση την κάναμε τότε γιατί πήραμε μία απόφαση που μιλούσε για ηπατική ανεπάρκεια και μας είπαν οι γιατροί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι τέτοιο. Εάν μου είχαν βγάλει σαν πόρισμα το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας προς το παιδί, θα είχα προφυλάξει την Τζωρτζίνα, δεν θα υπήρχε άλλο παιδί τότε και θα είχαν τελειώσει όλα από εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Αγγελική Νικολούλη. 

Τι του είπε η Ρούλα για την κεταμίνη

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε στη δημοσιογράφο, μεταξύ άλλων, για την κεταμίνη και για τη σχέση του με τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο πατέρας του.

«Τη στιγμή που μάθαμε για την κεταμίνη, με κάλεσε η Ρούλα και μου είπε “άλλο πάλι αυτό που έβγαλαν”. “Μην ακούς” της λέω, “όπως βγάλαν το τοξικό, έτσι έβγαλαν κι αυτό”. Όταν άκουσα για τη σύλληψη, έχασα και την επαφή μαζί της. Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ, μιλήσαμε δύο φορές, με παρότρυνε να μιλήσουμε με γιατρούς και φαρμακοποιούς για να δούμε τι έχει συμβεί. Ακούω τις δηλώσεις της που βγήκε και έλεγε τα δικά της και τότε ήταν που υπήρξε η διακοπή επικοινωνίας μαζί της. Δεν έχω καμία σχέση με την προμήθεια της κεταμίνης, είναι κάτι που ερευνάται και θα αποδειχθεί.»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα όσα λέγονται για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας, το σημείωμα της κόρης του, αλλά και τη ζωγραφιά με τα τρία αγγελάκια.

«Δεν ισχύουν τα περί κακοποίησης που έλεγαν. Ήρθαν από την κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι, είδαν το παιδί, έλεγξαν το περιβάλλον και έφυγαν, δε βγήκε τίποτα. Πριν την τετραπληγία της, δεν είχα παρατηρήσει κάποιο περιστατικό που να μου είχε κάνει εντύπωση. Ανατρίχιασα όταν είδα τη ζωγραφιά της με τα τρία αγγελάκια. Την είχα ρωτήσει ποιο ήταν το τρίτο αγγελάκι, αλλά δεν απάντησε. Είχε αλλάξει πολλά χέρια μετά το θάνατο της Ίριδας, αλλά δεν μίλησε για την μπέμπα σε κανέναν μας. Στο δρόμο για το νοσοκομείο, με πήρε η Ρούλα να μου πει ότι είχε ένα επεισόδιο και δεν επανέρχεται με τίποτα. Ήμουν μέσα στο λεωφορείο και δεν ήξερα τι να κάνω».

«Είδα την Τζωρτζίνα ζωντανή και τη Ρούλα νεκρή…»

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε και σε έναν ανατριχιαστικό οιωνό.

«Την Τζωρτζίνα την είδα δύο ημέρες πριν τη σύλληψη της Ρούλας στον ύπνο μου. Ήταν ζωντανή αυτή και η Ρούλα νεκρή, κάτι μου είπε αλλά δεν το θυμάμαι. Η Τζωρτζίνα έδειξε τη δικαίωση και για τα αδελφάκια της. Την ευχαριστώ γι’ αυτό και επειδή βοήθησε να φανεί η αλήθεια για όλα. Έχω πει πως θα προτιμούσα να έφευγα εγώ και να γύρναγαν πίσω τα παιδιά μου», είπε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην Ίριδα, το μωρό της οικογένειας που πέθανε δεύτερο στη σειρά. Φαίνεται πως το παιδί αυτό «γεννήθηκε για την Τζωρτζίνα», τόνισε. 

«Δύο χρόνια μετά τον χαμό της Μαλένας γεννήθηκε η Ίριδα. Ζητούσε κάθε μέρα η Τζωρτζίνα ένα αδελφάκι. Από τη Μαλένα και μετά, όσο μπορούσαμε, κοιτάγαμε να ήμασταν όσο πιο καλά γίνεται για το παιδί που έμεινε πίσω. Εγώ δεν ήθελα άλλο παιδί. Ήμουν αρνητικός. Τελικά αποφασίζουμε να κάνουμε την Ίριδα για το καλό της κόρης μας».

«Αν αποδειχθεί και για τα άλλα παιδιά, θα μπω στη φυλακή και θα τη σκοτώσω»

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης ξέσπασε οργισμένος ζητώντας εκδίκηση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Θα σταθώ απέναντί της. Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα την είχα σκοτώσει, δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ, ούτε μέχρι τη σύλληψη. Μιλάμε για τα παιδιά μου, ποιος πατέρας θα άφηνε τα παιδιά του έτσι; Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί της. Θα τη σκοτώσω και ας μπω εγώ φυλακή μετά.», δήλωσε.

«Γ...ω τον έρωτα, τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω;»

«Μέχρι και να φύγει η Μαλένα μου από τη ζωή δεν υπήρχε κανένας τσακωμός. Έβλεπα μια Ρούλα που προσπαθούσε να κρατήσει την οικογένειά της με κάθε τρόπο. Δεν υπήρχε ακραίος τρόπος. Μια φορά είχαμε τσακωθεί μπροστά στα παιδιά. Ορατά ήταν τα προβλήματα μετά τον χαμό της Ίριδας. Ψάχνουμε έστω και μισό δείγμα… που να μου είχε δείξει κάτι κακό με τα παιδιά. Οι γονείς μου δεν εμφανίζονται γιατί είναι σοβαροί. Οι άνθρωποι πενθούν ακόμα», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης. 

Και συνέχισε: «Το μονό που εύχομαι ακόμα και τώρα είναι να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να είναι όλα ψέματα. Να έχουμε γυρίσει πίσω και να είναι τα παιδιά μας ζωντανά. Να είναι όλα ψέματα. Δεν είχα υποψιαστεί τίποτα. Μιλάμε για τον πιο χειριστικό άνθρωπο. Γ...ω τον έρωτα. Για ποιον έρωτα μιλάμε; Τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω;».

Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου