Amfipoli News: Παλαγγιά αιχμές κατά Περιστέρη: «Αμφισβητώ τη χρονολόγηση του τάφου - Πρόκειται για πολιτική εκμετάλλευση»

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Παλαγγιά αιχμές κατά Περιστέρη: «Αμφισβητώ τη χρονολόγηση του τάφου - Πρόκειται για πολιτική εκμετάλλευση»



Σαφείς αιχμές κατά της επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας που συνεχίζει τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης, Κατερίνας Περιστέρη αφήνει η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Όλγας Παλαγγιά.

«Δεν τη γνωρίζω, δεν έχω γνώμη για εκείνη», δήλωσε η κυρία Παλαγγιά στην τηλεόραση του Mega, ωστόσο, πρόσθεσε ότι η αίσθησή της είναι ότι "πάει να γίνει πολιτική εκμετάλλευση στην ανασκαφή της Αμφίπολης". «Η κ.Περιστέρη εξαρτάται από την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του έργου», υπογράμμισε.

 Συγκεκριμένα, η κ.Παλαγγιά, ανέφερε ότι ο τάφος «βαπτίζεται» μακεδονικός για πολιτικούς λόγους.

Πράγματι, πάντως, οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, ενώ είχαν ξεκινήσει πριν αρκετά χρόνια, είχαν σταματήσει μέχρι το 2012, επειδή δεν εξασφαλιζόταν χρηματοδότηση.

Η Όλγα Παλαγγιά, η οποία, πάντως, έχει σταματήσει να κάνει ανασκαφές, συνιστά υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

«Κανονικά δεν έπρεπε να μιλάει κανείς, ούτε ο ανασκαφέας. Το πρόβλημα είναι ότι μιλάνε πολλοί και δεν αμφισβητούν τη χρονολόγηση του τάφου, εγώ την αμφισβητώ. Πριν μπει στο τάφος η κ.Περιστέρη, χωρίς να έχει κανένα στοιχείο δήλωσε ότι ήταν ο Δεινοκράτης ο δημιουργός του τάφου», είπε.

«Οι Μακεδονικοί τάφοι σφραγίζονται όλοι από μία μεγάλη πόρτα, μέχρι στιγμής στην Αμφίπολη δεν έχουμε βρει καμία πόρτα», συμπλήρωσε η κ.Παλαγγιά, ως επιχείρημα στην άποψή της ότι ο τάφος είναι μεταγενέστερος της μακεδονικής περιόδου.

Πηγή: news.gr, newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:



7 σχόλια :

  1. Έτσι φαγωθείτε μεταξύ σας σαν γνήσιοι νεο-Έλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυρία Παλαγγιά ενώ κατηγορεί την κ.Περιστέρη πως πριν μπει καν στν τάφο ανακοίνωσε τον ονομα του δημιουργού αρχιτέκτονα Δεινοκράτη ενω η ίδια κάνει κάτι χειρότερο ενω δεν γνωρίζει την κ Περιστέρη την υπονομεύει επιστημονικά και την κατηγορεί συνεργάτη της κυβέρνησης προκειμένου να έχει χρηματοδότη! Θα μας τρελάνει η κυρία καθηγήτρια ....!!! Αναφέρει μάλιστα πως η ανασκαφή θα μιλήσει και η ίδια της λιδορή και υπονομεύει το κύρος των επιστημόνων. Τελικά αν η ίδια έχει δίκιο γιατί δεν περιμένει μήπως βιάζεται να δώσει πληροφορίες,στους Σκοπιανούς,προς τι όλα αυτά? Μη βιάζεται λοιπόν όπως λέει θα το πει η ανασκαφή!!! Αντι να λειτουργεί ως πανεπηστημιακός συμβουλευτικά και δημιοθργοκά παει να μας τρελάνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άφησέ μας Παλαγγιά να ζήσουμε όλην την ιστορία της ανασκαφής όπως γεννιέται μέρα με την μέρα, μας έχετε κουράσει με τις γνώσεις σας!! Μιλήστε στο τέλος και αφήστε να εργαστούν,επιτέλους σας παρακαλούμε γράψτε χωρίς να κάνετε πολιτική ή καλλίτερα ασχοληθείτε με τους σπουδαστές και το πανεπιστήμιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο φασισμος του ξερολα ακαδημαικου στο ζενιθ του!!!αστε μας να απολαυσουμε την ανασκαφη κυρια μου δεν μας νοιαζει η αποψη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Παλαγγια με τις νεες της δηλωσεις αυτοαναγορευεται σε απιστευτο σουργελο απο μονη της... φυσικα δεν περιμεναμε κατι καλυτερο απο μια 'ελληνιδα' 'αρχαιολογο' που εκανε μεγαλο αγωνα με τον γυφτοσκοπιανο Eugene Borza ( http://zeitgeist-gr.blogspot.gr/2008/04/blog-post_30.html ) να διασυρει τον Ανδρονικο και να 'πεισει' οτι ο ταφος της Bεργινας δεν ηταν του Φιλιππου...
    Τωρα την βλεπουμε να λυσσαει να βγαλει (ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ) εναν ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΤΑΦΟ ρωμαϊκό προφανως για να εξυπηρετησει παλι γυφτοσκοπιανους..
    Θα επρεπε αυτη η τυχαρπαστη γυναικα που φερεται ως αρχαιολογος να ξερει οτι ρωμαϊκός ταφος με καρυατιδες και ροδακες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...επισης μετα απο τις απανωτες σφαλιαρες (δεν μπορω να μιλησω ηπιοτερα) που εφαγε απο την Κυρια Περιστερη (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ενω η Παλαγγια εχει επαφη με ονειρα γυφτοσκοπιανα μονο) η οποια ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΩΣ διαβεβαιωσε οτι ο ταφος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΑΙΚΟΣ και ειναι του τελευταιου τεταρτου του 4ου ΠΧ αιωνος, θα επρεπε να βγαλει επιεικως τον σκασμο και οχι να βυσσοδομει εναντιον ενος τυμβου που ομοιος του δεν υπαρχει πουθενα ! Φυσικα το κανει με σαφη εντολη απο αλλου για να σπειρει αμφιβολιες και να δημιουργησει απο τωρα μια βαση αμφισβητησεως του αποτελεσματος που ερχεται και απο οτι φαινεται ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΤΑΓΟ...
    Πιστευω οτι ειναι ντροπη να δινει καποιος χωρο σε δηλωσεις αυτου του σουργελου ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ (και πως θα μπορουσε αλλωστε αφου δεν ειναι εκει - δεν εχει μιλησει με τους αρμοδιους που διεξαγουν την ανασκαφη και δεν εχει δει καν τον ταφο παρα μονο 2 φωτογραφιες στα καναλια !) και το μονο που κανει ειναι να αποκαλυπτει την απεραντη λυσσα της για την ανασκαφη/αποκαλυψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Virginia Kavraki "I don't know what Olga Palagia's views are, but I know the people at the British Museum love her as they admit she's the only Greek archaeologist that has supported keeping the Elgin Marbles in London." από το blog μιας διεθνούς φήμης αρχαιολόγου δειτε το link:
    http://phdiva.blogspot.gr/.../amphipolis-your-questions...

    ΑπάντησηΔιαγραφή