Amfipoli News: Κεφαλογιάννη: «Όχημα» η Αμφίπολη για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κεφαλογιάννη: «Όχημα» η Αμφίπολη για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού

«Εμείς έχουμε παρά πολλές προτάσεις προς το Yπουργείο Πολιτισμού. Δυστυχώς, δεν εισακουόμαστε πάντα» επισήμανε η Υπουργός Τουρισμού



   Την αναπτυξιακή διάσταση που μπορεί να έχει ο πολιτισμός με την προώθηση του λεγόμενου πολιτιστικού τουρισμού επισήμανε η Yπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή τα ευρήματα στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη.

   «Αυτό που έχει σημασία για μας είναι πώς θα κάνουμε σωστή αξιοποίηση τέτοιων πολύ σημαντικών μνημείων για να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό» επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του STAR.

    Άφησε, παράλληλα, αιχμές για τη συνεργασία του Υπουργείου του οποίου προΐσταται, με το Yπουργείο Πολιτισμού καθώς όπως επισήμανε «εμείς έχουμε παρά πολλές προτάσεις προς το Yπουργείο Πολιτισμού. Δυστυχώς, δεν εισακουόμαστε πάντα» τονίζοντας ότι «έχουμε μία τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, αλλά δεν την έχουμε αξιοποιήσει όσο και όπως έπρεπε».

   Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει η αξιοποίηση αρχαιολογικών ευρημάτων η κ.Κεφαλογιάννη εξήγησε ότι από τη μια πρέπει να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών και από την άλλη πρέπει οι τοπικές κοινωνίες αναπτυσσόμενες να έχουν πολλαπλάσια οφέλη από την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής τους.

   «Γύρω από ένα πολιστικό μνημείο δημιουργείται άλλη μια αγορά που μπορεί να αναδείξει όλες τις δυνατότητες της χώρας» κατέληξε η Υπουργός Τουρισμού.


Πηγή: protothema.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου