Amfipoli News: Στη Βουλή η επιστολή των αστυνομικών για τη φύλαξη της Αμφίπολης

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Βουλή η επιστολή των αστυνομικών για τη φύλαξη της Αμφίπολης


     Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν αναφορά στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, σχετικά με τα λαμβανόμενα αστυνομικά μέτρα φύλαξης-φρούρησης του ευρύτερου χώρου στο Λόφο Καστά, με την οποία ζητούν την άμεση διακοπή αποσπάσεων Αστυνομικού Προσωπικού από την Δ.Α. Σερρών, την ενίσχυσή της με ικανό αριθμό Αστυνομικών, τη χορήγηση και διάθεση ενός υπηρεσιακού λεωφορείου, περιπολικών αυτοκινήτων τύπου ΤΖΙΠ και την εγκατάσταση στην περιοχή κλωβών για την ασφάλεια του αστυνομικού προσωπικού.

Αναλυτικά στην επιστολή τους οι αστυνομικοί ζητούν:

Σέρρες 17-09-2014 Αριθ.Πρωτ; 228/2014

ΠΡΟΣ:
1.) Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. ΚΙΚΙΛΙΑ Βασίλειο

2.) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο

ΚΟΙΝ:

1. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Απόστολο

2. Κ.κ. Βουλευτές Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

3. Περιφερειακό Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο κ. ΠΑΖΑΡΛΗ Αθηναγόρα

4. Αστυνομικό Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών κ ΤΖΟΥΜΑΪΛΗ Θεολόγο

5. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο,ΑΣ.Υ)

6. Αστυνομικές Υπηρεσίες Δ.Α. Σερρών

ΘΕΜΑ: «Λαμβανόμενα Αστυνομικά μέτρα φύλαξης-φρούρησης του ευρύτερου χώρου στο Λόφο Καστά Αμφίττολης.»

   Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος που αφορά τη φύλαξη-φρούρηση του ευρύτερου χώρου της ανασκαφής στο λόφο Καστά Αμφίπολης λόγω της σπουδαιότητας του εν λόγω τόπου και των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων επισημαίνονται τα κάτωθι:

Α) Ο χώρος φυλάσσεται και φρουρείται αποκλειστικά από το Αστυνομικό Προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών το οποίο προέρχεται από το σύνολο των επιμέρους Αστυνομικών Υπηρεσιών και απαιτούνται καθημερινά συνολικά είκοσι τρείς (23) Αστυνομικοί οι οποίοι εργάζονται σε αλλαγές εικοσιτετράωρης (24ης) βάρδιας, γεγονός το οποίο προκαλεί δυσχέρειες στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών καθώς αποτελεί πλέον δεδομένο και σύνηθες φαινόμενο να εκτελείται εποχούμενη περιπολία σε ολόκληρη την περιοχή αρμοδιότητας της Δ.Α. Σερρών με ένα μόνο Αστυνομικό σε όλες τις βάρδιες, ακόμη και στη βραδινή καθώς το Αστυνομικό προσωπικό δεν επαρκεί.

Β) Το προαναφερθέν πρόβλημα εντείνεται και από το γεγονός ότι από την Δ Α. Σερρών βρίσκονται αποσπασμένοι είκοσι πέντε (25) Αστυνομικοί στην Δ.Α. Ορεστιάδας για την ενίσχυση αυτής, προκειμένου αντιμετωπισθεί η παράνομη μετανάστευση. Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι η υπάρχουσα δύναμη της Δ.Α. Σερρών υπολείπεται κατά εκατό (100) περίπου Αστυνομικών της οργανικής της δύναμης.

Γ) Στην περιοχή αρμοδιότητας της Δ.Α. Σερρών βρίσκεται και λειτουργεί το σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας στο οποίο κρατούνται ποινικοί κρατούμενοι, η μεταγωγές των οποίων από και προς τα δικαστήρια, τα κρατητήρια, τα νοσοκομεία και την Υποδ/νση Μεταγωγών Θεσ/νίκης εκτελείται με μέριμνα, οχήματα και προσωπικό των Α.Τ, Σερρών και Α.Τ. Νιγρίτας,καθώς η ίδρυση και στελέχωση του τμήματος Μεταγωγών Νιγρίτας που έχει αποφασισθεί με το Π.Δ. 54/2012 παραμένει «όνειρο απατηλό.»

Δ) Σχεδόν το σύνολο των Αστυνομικών Δυνάμεων που λαμβάνουν μέτρα φρούρησης χώρου στο λόφο Καστά μετακινούνται από την έδρα της Δ.Α. Σερρών σε απόσταση περίπου εξήντα (60) χιλιομέτρων. Οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσία στο χώρο του λόφου Καστά ξεκινούν μια ώρα νωρίτερα από τη Σέρρες και επιστρέφουν μια ώρα αργότερα από τη λήξη της υπηρεσίας τους, δηλαδή συνολικά δέκα (10) ώρες, ενώ είναι αναγκασμένοι να οδηγούν και τα περιπολικά αυτοκίνητα μετακίνησης τους καθώς δεν έχει ληφθεί ΚΑΜΙΑ μέριμνα για την μαζική μετακίνηση αυτών με ειδικό όχημα και οδηγό. Επί τούτου επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του στόλου υπηρεσιακών οχημάτων της Δ.Α. Σερρών είναι ακατάλληλος για την εκτέλεση αυτών των μετακινήσεων, καθώς είναι οχήματα ηλικίας τουλάχιστον δέκα (10) ετών έχοντας διανύσει κατά μέσο όρο τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) χιλιόμετρα, δηλαδή «περιπολικά – ερείπια.» Επίσης, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την αξιοπρεπή παραμονή τους στο χώρο εκτέλεσης Υπηρεσίας τους για την προβλεπόμενη εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς δεν υπάρχει καμία υποδομή και η μέριμνα είναι επίσης ανύπαρκτη.

Κυριε Υπουργέ.
Κύριε Αρχηγέ.

   Έχοντας ως γνώμονα την συγκαταβατικό σας πνεύμα, την διακαή επιθυμία και την μεγίστη προσπάθεια σας για την επίλυση των προβλημάτων του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Προσωπικού, αφού λάβετε υπόψη τα ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε το δυνατόν ταχύτερο και λαμβάνοντας γενναίες αποφάσεις, διατάξετε:

1. Την άμεση διακοπή των αποσπάσεων Αστυνομικού Προσωπικού από την Δ.Α Σερρών προς την Περιφερειακή Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

2. Την ενίσχυση της Δ,Α. Σερρών με ικανό αριθμό Αστυνομικών κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του Νοεμβρίου, ώστε να ενισχυθούν άμεσα τα Α.Τ. Σερρών και Νιγρίτας για τις ανάγκες των μεταγωγών.

3. Την άμεση χορήγηση και διάθεση ενός υπηρεσιακού λεωφορείου για την μετακίνηση του Αστυνομικού προσωπικού από και προς την περιοχή του λόφου Καστά,

4. Την άμεση χορήγηση και διάθεση περιπολικών αυτοκινήτων τύπου ΤΖΙΠ για την μετακίνηση και εκτέλεση υπηρεσίας στο λόφο Καστά, καθώς η μετακίνηση στην περιοχή με επιβατικά περιπολικά αυτοκίνητα είναι δυσχερής και σε περίπτωση βροχόπτωσης αδύνατη,

5. Την άμεση εγκατάσταση στην περιοχή κλωβών (CAUDER) για την ασφάλεια και προστασία του Αστυνομικού Προσωπικού από τις καιρικές συνθήκες.

    Εν κατακλείδι, επιθυμούμε από την Πολιτική και Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να αφουγκραστεί και να ενσκήψει στα ανακύψαντα προβλήματα του Αστυνομικού Προσωπικού της Δ.Α. Σερρών καθώς μόνο με την επίλυση αυτών θα είναι δυνατή η απρόσκοπτη εκτέλεση των Αστυνομικών καθηκόντων.


Πηγή: serrestv.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου