Amfipoli News: Περιστέρη: «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε μπροστά από τις δύο Καρυάτιδες - Προσπαθούμε να ελαφρύνουμε όλο το λόφο»

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Περιστέρη: «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε μπροστά από τις δύο Καρυάτιδες - Προσπαθούμε να ελαφρύνουμε όλο το λόφο»



      «Προσπαθούμε να ελαφρύνουμε όλο τον λόφο στην κορυφή από το βάρος των χωμάτων που έχει και από τις παλιές ανασκαφές. Δεν έχουμε μπει στον τρίτο θάλαμο. Κάνουμε ισόρροπες αποχωματώσεις από τους υπόλοιπους θαλάμους. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε μπροστά από τις Καρυάτιδες». Αυτά επισήμανε η αρχαιολόγος κυρία Κατερίνα Περιστέρη σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στη Μεσολακκιά, το χωριό κάτω από τον Τύμβο Καστά.

    Από το πρωί είχαν ξεκινήσει πιο εκτεταμένες αποχωματώσεις στην εξωτερική επιφάνεια του λόφου στο ύψος του τρίτου θαλάμου για την αποφόρτισή του, όμως αυτές επεκτάθηκαν. Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί  προχωρούν στις εκτεταμένες αποχωματώσεις εξωτερικά και αν αυτό γίνεται για την εύρεση δεύτερης εισόδου απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι αυτό γίνεται για να ελαφρύνει ο τάφος από το βάρος των χωμάτων.

   Σε ερώτηση για την πορεία των εργασιών και τι γίνεται με τον τέταρτο χώρο σημείωσε ότι δεν έχουνε μπει ακόμα στον τρίτο θάλαμο και ότι γίνονται εργασίες αποχωμάτωσης μπροστά από τις δύο Καρυάτιδες.


Πηγή: tovima.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου