Amfipoli News: Κλιμάκιο της ΕΥΠ παρακολουθεί τους Σκοπιανούς στην Αμφίπολη

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κλιμάκιο της ΕΥΠ παρακολουθεί τους Σκοπιανούς στην Αμφίπολη


Ένα παιχνίδι που θυμίζει έντονα χολιγουντιανή ταινία δράσης φαίνεται να παίζεται το τελευταίο διάστημα γύρω από τον τύμβο του λόφου Καστά και πέριξ της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη μεγάλη αστυνομική δύναμη που εμποδίζει την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο, στην περιοχή έχουν καταφτάσει και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών. 

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι άνδρες της ΕΥΠ παρακολουθούν στενά κάθε ύποπτο επισκέπτη, διαμορφώνοντας ένα χολιγουντιανό σκηνικό, το οποίο ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό. 

Για όποιον έχει απορία ποιος μπορεί να είναι ο «περίεργος» επισκέπτης, τα όσα κατέγραψε ο φακός των «Παραπολιτικών» αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Σάββατο πρωί και στο μαγαζί «Εννέα Οδοί», στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Μεσολακκιά, καταφθάνει ένα αυτοκίνητο με πινακίδες από τα Σκόπια. Οι δύο νεαροί επιβάτες κατεβαίνουν και κάθονται να πιουν τον καφέ τους. 

Το γεγονός ότι μιλούν σλαβικά μεταξύ τους μαρτυρά ότι δεν γνωρίζουν και τόσο καλά τα ελληνικά, κάτι που διαψεύδεται ωστόσο από την κουβέντα που πιάνουν την ώρα που παραγγέλνουν δύο καπουτσίνο και ρωτούν σε άπταιστα ελληνικά πληροφορίες για την περιοχή. 

Επισκέψεις 

Οι καταγγελίες που έφτασαν στα «Π» λένε πως από τη γειτονική χώρα καταφθάνουν συνέχεια αυτοκίνητα, ενώ έχουν παρατηρηθεί ακόμα και νυχτερινές επισκέψεις στον ποταμό Στρυμόνα, αφού έχουν εντοπιστεί άνθρωποι να ψάχνουν για αρχαιολογικά ευρήματα. Λίγη ώρα μετά στο σημείο φτάνει ένα αυτοκίνητο της ελληνικής Ασφάλειας. Οι άντρες της Αστυνομίας κάθονται για καφέ σε διπλανό τραπέζι με τους νεαρούς από τα Σκόπια και φεύγουν όταν, μετά από λίγα λεπτά, αποχωρούν κι εκείνοι. 





«Η αστυνόμευση είναι έντονη στην περιοχή», λέει με βεβαιότητα κάτοικος του χωριού, που βλέπει άνδρες με οχήματα να κάνουν συνέχεια βόλτες γύρω από τον τύμβο, αλλά και στα γειτονικά χωριά. 

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή έχουν φτάσει ακόμα και Σκοπιανοί αρχαιολόγοι, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά όσα αναφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ για τα ευρήματα της ανασκαφής, τα οποία στη γειτονική χώρα είτε αμφισβητούνται είτε δεν θεωρείται ότι ανήκουν στην Ελλάδα (ως γνωστόν στα Σκόπια έχουν διαφορετική αντίληψη της γεωγραφικής και ιστορικής πραγματικότητας). 

Κάποιοι, μάλιστα, από αυτούς επιχείρησαν να πλησιάσουν και τον τύμβο, κάτι που φυσικά δεν κατέστη δυνατόν. 

Σχέδιο της Αστυνομίας 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία έχει ετοιμάσει ήδη ειδικό σχέδιο περιφρούρησης του τάφου, αλλά και άμεσης προστασίας του, όταν υπάρξουν περαιτέρω σοβαρές εξελίξεις σε αρχαιολογικό επίπεδο. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών έχει έτοιμα ειδικά σχέδια ασφάλειας για την περιοχή, σε περίπτωση που εντός του τάφου βρεθεί εύρημα παγκόσμιας σημασίας. 

Κι αυτό γιατί στην περιοχή αναμένεται να αφιχθεί πρωτοφανής αριθμός από τουρίστες και δημοσιογράφους, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή η απαραίτητη υποδομή για να υποδεχθεί η Αμφίπολη όλο αυτό το κύμα. 

Οι πληροφορίες στο συγκεκριμένο θέμα δίνονται, όπως είναι λογικό, με το σταγονόμετρο, ωστόσο κάνουν λόγο για έτοιμο σχέδιο, ακόμα και για την περίπτωση που εντός του τύμβου βρεθεί οτιδήποτε σχετικό με τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι πάντες πλέον περιμένουν με ανυπομονησία τις ανακοινώσεις της κ. Αικατερίνης Περιστέρη. 

Η επικεφαλής της ανασκαφής στην τελευταία ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, την Πέμπτη το μεσημέρι, επανέλαβε την πεποίθησή της ότι ο τάφος είναι ασύλητος, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προσπάθειες σύλησής του μέχρι κάποιο σημείο. 

Επιπλέον, τόνισε πως έχει δυσαρεστηθεί με τα σενάρια που διακινούν διάφοροι συνάδελφοί της, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως ο τύμβος δεν έχει αποκαλύψει ακόμα όλα τα μυστικά του. 

πηγή: parapolitika.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου