Amfipoli News: Μενδώνη: Τέταρτος θάλαμος στον τάφο της Αμφίπολης - Τζάλας: Δεν υπάρχει τέταρτος θάλαμος

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Μενδώνη: Τέταρτος θάλαμος στον τάφο της Αμφίπολης - Τζάλας: Δεν υπάρχει τέταρτος θάλαμος



  Τι αποκάλυψε η Λίνα Μενδώνη
 Στην πιθανή ύπαρξη τέταρτου θαλάμου αναφέρθηκε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερο τόσο τους αρχαιολόγους όσο και την κοινή γνώμη, αφού η ύπαρξη ενός τέταρτου θαλάμου αλλάζει κατά πολύ όσα γνωρίζουμε για τον τάφο της Αμφίπολης.
   Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "υπάρχουν ενδείξεις" όταν ρωτήθηκε για την ύπαρξη τέταρτου θαλάμου.
  Αναφερόμενη δε στο ξέσπασμα της Κατερίνας Περιστέρη για την αμφισβήτηση που δέχεται είπε χαρακτηριστικά: "Θα πρέπει κανείς να την αφήσει στην ηρεμία της, να της δώσει τον χρόνο να αφοσιωθεί σε αυτή τη δουλειά που πρέπει να εξελιχθεί ομαλά".


Τζάλας: "Δεν υπάρχει τέταρτος θάλαμος στην Αμφίπολη" 



"Ο Τάφος είναι συλημένος" δήλωσε ο γνωστός ιστορικός.
   Δεν υπάρχει τέταρτος θάλαμος στον τύμβο της Αμφίπολης , δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και το κεντρικό μαγκαζίνο με την Λίζα Δουκακάρου και την Ανδριάνα Ζαρακέλη ο ιστορικός Χάρης Τζάλας.
    Τόνισε ότι αναμφίβολα ο τάφος είναι «αν όχι συλημένος , διαταραγμένος».Τα σπασμένα φτερά των σφιγγών,το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα κεφάλια τους,η ύπαρξη χωμάτων και λάσπης στο εσωτερικό αποδεικνύει κάποια πιθανή διαταραχή,συμπλήρωσε ο ιστορικός.Ακόμη,εξέφρασε την άποψη πως μπορεί να είναι ρωμαϊκός , εκτιμώντας ωστόσο πως όλα είναι πρόωρα και δεν μπορεί να μαντέψει κανείς αν δεν εισέλθουν οι αρχαιολόγοι στον τρίτο θάλαμο.
    Συνεχίζοντας,ο κ.Τζάλας επισήμανε πως πρόκειται για έναν τάφο Μακεδονικού τύπου με τρεις θαλάμους,το οποίο δεν αποτελεί ούτε κάτι το μοναδικό,ούτε κάτι το ασυνήθιστο.Αν κάτι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ασυνήθιστο,αυτό είναι ο τεράστιος περίβολος.
    Κλείνοντας δήλωσε "Κανέναν τάφο,ούτε Μακεδονικό,ούτε Ρωμαϊκό δεν τον γεμίζεις σκόπιμα με χώματα,αντίθετα κάνεις ότι μπορείς για να τον διατηρήσεις ανέπαφο",τονίζοντας μ' αυτόν τον τρόπο για άλλη μια φόρα την άποψή του περί διατάραξης του Τύμβου.
     
Πηγή: parapolitika.gr
Διαβάστε επίσης:



5 σχόλια :

  1. Ήδη έχει διαψευστεί ο κ. Τζάλας, μετά τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου...
    Κρίμα να αναλαμβάνουν τέτοιο ρίσκο στις προβλέψεις τους σοβαροί επιστήμονες.
    Λεπτομέρειες για τη νέα είσοδο και τα νέα ευρήματα --->
    http://www.newsbomb.gr/politismos/story/497402/amfipoli-apokalyfthikan-oloklires-oi-karyatides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ahahahha... nice to see those who speak with nonsense!
    All great teachers Tzalas & Co!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. περαστικα στους ψεκασμενους. κριμα που διδασκουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνωμη αλλα αυτος ο Τζαλας ειναι πλεον για κλωτσιες....εκτος απο τις αντιεπιστημονικες του θεσεις ειναι και προκλητικος . Φαιδρος στη πιο ηπια περιπτωση...να υποθεσω οτι αμοιβεται κιολας για τον ρολο του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I wonder where he got his PhD this one... Harvard? These folks should not be considered 'scientists' at all. Cheap tabloid stars? Yes! Scientists? No way!

    ΑπάντησηΔιαγραφή