Amfipoli News: ΔΕΙΤΕ τι "ποστάρει" η Άννα Παναγιωταρέα στην προσωπική της σελίδα στο facebook...

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ τι "ποστάρει" η Άννα Παναγιωταρέα στην προσωπική της σελίδα στο facebook...



"Καλημέρα!

     Αναγκάζομαι, πολλές φορές, να
καταφεύγω στην Ιστορία, γράφοντας ότι εκείνη στο τέλος θα πληρώσει με το νόμισμα της αιώνιας απαξίας τους ηγετίσκους, οι οποίοι βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον, την άμετρη φιλοδοξία τους, τον εναγκαλισμό της εξουσίας πάνω από το εθνικό συμφέρον. Και αξιολογώντας την επίκληση της δικαίωσης και της τιμωρίας μέσω της Ιστορίας, θαρρώ πως στο βάθος του μυαλού μου στέκονται δύο παράμετροι: Η πρώτη, μήπως με την επίκληση της κάποιοι πολιτικοί σκεφτούν πατριωτικά, μη θέλοντας να καταγραφούν στις σελίδες της, έργα θλιβερά. Μήπως και σκεφτούν τους επιγόνους τους και το όνομα που θα τους κληροδοτήσουν.
 
     Τουλάχιστον τρέφω την ελπίδα, ότι ο φόβος της Ιστορίας μπορεί να ανακόψει την κατηφόρα τους, αποδίδοντας της ρόλο παιδευτικό . Η δεύτερη παράμετρος είναι ότι ένας άνθρωπος-ζώντας απλά τον βίο του- οφείλει να κήδεται της υστεροφημίας του. Να θέλει να τον θυμούνται οι επίγονοι του στην προφορική οικογενειακή παράδοση, αποδίδοντας τιμή στα έργα του, όπως το αξίζει.
 
 
      Και αφού απιθώσω τις ελπίδες μου στις σελίδες της Ιστορίας ως μέσον σωφρονισμού για τον άκρατο λαϊκισμό με τον οποίο κάποιοι πολιτεύονται, μετά έρχεται η πραγματικότητα! Γιατί ο ιστορικός του μέλλοντος θα μελετήσει, θα ερευνήσει, θα κρίνει, θα γράψει για όσους κυβέρνησαν "με τα λόγια τα μεγάλα" αλλά το παρόν έχει ανάγκες αδήριτες που δεν μπορούν να περιμένουν. Τι να σου κάνει γι αυτά η καημένη η Ιστορία; Δεν μπορεί να περπατά μονάχη, στην ολόμαυρη ράχη της απελπισίας μελετώντας τα λαμπρά παλληκάρια, που τα τσάκισε η εγκληματική ανικανότητα της διακυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου και ο φόβος του Κ. Καραμανλή να σπάσει αυγά.
 
     Ποιό άραγε είναι το όφελος , αν η σύγχρονη πολιτική Ιστορία, τους αποδώσει τα επίχειρα της πολιτείας τους, όταν εμείς δεν τα βγάζουμε πέρα σήμερα.; Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην περιμένουμε εμείς την κρίση της Ιστορίας αλλά να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στον τόπο μας. Να μην αφήσουμε κανέναν να μας χαϊδευει τ αυτιά μας. Να μην επιτρέψουμε να κερδηθούν ποτέ πια εκλογές με την απάτη “λεφτά υπάρχουν”. Να μην πιστέψουμε ποτέ τις απομιμήσεις του μάγου Χουντίνι, που υπόσχεται να μας ντύσει, όταν ο ίδιος είναι γυμνός."
Διαβάστε επίσης:



4 σχόλια :

  1. Απάντησε πουθενά αν τα έσοδα του βιβλίου που ετοιμάζει για το χρονικό της ανασκαφής θα είναι υπέρ του δημοσίου (υπέρ του μουσείου Αμφιπόλεως θα πρότεινα εγώ) ή αποκλειστικά δικά της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας τα δώσει στο Ερρίκος Ντυνάν..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φήμες κυκλοφορούν ότι στον τάφο της Αμφίπολης θα βρούνε &το χαμένο διδακτορικό της Παναγιωταρέα καθώς &τα papers της με τα οποία έγινε ΔΕΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή