Amfipoli News: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τoν τάφο της Αμφίπολης

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τoν τάφο της Αμφίπολης


Πιο κοντά στο μυστικό που κρύβει ο τύμβος της Αμφίπολης βρίσκεται η αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής την Κατερίνα Περιστέρη, η οποία εδώ και ενάμιση μήνα πραγματοποιεί εντατικές ανασκαφές στην περιοχή. Με αγωνία αναμένονται σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού για την εξέλιξη του ανασκαφικού έργου. 

Σε δηλώσεις της η γενική γραμματέας του υπουργείου Λίνα Μενδώνη έδωσε περισσότερα στοιχεία για τη δομή του αρχαίου τύμβου, κάνοντας λόγο για τέταρτο θάλαμο που κατά πάσα πιθανότητα έχει καθοδική πορεία και μοιάζει να είναι υπόσκαφος.

Την ίδια ώρα οι αρχαιολόγοι εκτελούν το ανασκαφικό έργο με μεγάλη προσοχή, δίνοντας μάχη με τον χρόνο αλλά και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Σήμερα θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το «μυστήριο» του τετάρτου θαλάμου και τη μικρή πύλη που οδηγεί στο εσωτερικό του. Πάντως, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν σε αυτό το σημείο βρίσκεται τελικά ο ταφικός θάλαμος ή εάν οδηγεί σε άλλη αίθουσα ή σε περισσότερες αίθουσες. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου διευκρίνισε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ότι δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να εκδοθεί νέο ανακοινωθέν-έκπληξη. 

Από τη μεριά του ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr, έβαλε φρένο στην παραφιλολογία και σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει δηλώσει πως ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είναι απίθανο να βρίσκεται στην Αμφίπολη. 

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε: «Το ίδιο το μνημείο θα δείξει ποιος είναι ο ένοικος του τάφου, που προφανώς θα είναι αντίστοιχος του μεγαλείου του ταφικού μνημείου. Όσον αφορά στα σενάρια για τον Μέγα Αλέξανδρο, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες για την ταφή του στην Αμφίπολη».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου