Amfipoli News: Δείτε τι σοκαριστικό αφαίρεσαν από το στομάχι 15χρονης με «σύνδρομο Ραπουνζέλ» [ΒΙΝΤΕΟ]

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δείτε τι σοκαριστικό αφαίρεσαν από το στομάχι 15χρονης με «σύνδρομο Ραπουνζέλ» [ΒΙΝΤΕΟ]

Τη ζωή λίγο έλειψε να στοιχίσει σε μια 15χρονη Ινδή, η οποία πάσχει από το σύνδρομο της Ραπουνζέλ, ο «εθισμός» να τρώει τα μαλλιά της και όχι μόνο!
Η Kavita Kumari αισθανόταν τη δολοφονική αυτή ανάγκη το τελευταίο έτος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο στομάχι της μια «τριχωτή αλυσίδα» μήκους 1,5 περίπου μέτρου, η οποία έθετε τη ζωή της σε σοβαρό κίνδυνο.
Η νεαρή Ινδή μάλιστα δεν έτρωγε μόνο δικές της τρίχες, αλλά και όσων βρίσκονταν δίπλα της. Από συγγενείς μέχρι συμμαθητές!
Οι γονείς της τελικά αναγκάστηκαν να την πάνε στο νοσοκομείο μόλις διαπίστωσαν έναν αφύσικο όγκο να προεξέχει από την κοιλιά της. Τα φάρμακα απλά καθυστέρησαν για λίγο την επιδείνωση της κατάστασής της…
Έκπληκτοι τότε οι γιατροί ανακάλυψαν την τριχωτή μάζα, αλλά και τη σοβαρή βλάβη που είχε υποστεί τόσο το στομάχι της, όσο και το λεπτό της έντερο. Η Kavita έπασχε από το σύνδρομο Ραπουνζέλ, μια σπάνια πάθηση που «χτυπά» κυρίως νεαρά κορίτσια.
«Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση όταν ήρθε σε εμάς. Υπέφερε από φρικτούς πόνους και δεν μπορούσε καν να σταθεί στα πόδια της. Δεν περίμενα πάντως να ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος που είχε σχηματιστεί μέσα της. Δεν είχα ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο», ανέφερε ο ειδικός χειρουργός που ανέλαβε τη λεπτή επέμβαση, επιβεβαιώνοντας πως η Kavita σε λίγο καιρό θα μπορεί να τρώει και πάλι κανονικά, ενώ θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης από γιατρούς, προκειμένου να απαλλαγεί από τη σπάνια αυτή ψυχολογική διαταραχή της που ονομάζεται τριχοτιλλομανία.
«Δεν γνωρίζαμε ότι έπασχε από κάτι τέτοιο. Τη βλέπαμε που πολλές φορές μάς μαδούσε, αλλά νομίζαμε ότι το έκανε για πλάκα. Δεν ξέραμε ότι έτρωγε τις τρίχες και δεν είχαμε καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασής της», εκμυστηρεύτηκε από την πλευρά της η μητέρα της 15χρονης μαθήτριας.


Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου