Amfipoli News: Aνακαλύφθηκε μετά από 500 χρόνια το σώμα νεαρού κοριτσιού Ίνκα! Αυτό που βρήκανε μέσα ήταν απροσδόκητο!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Aνακαλύφθηκε μετά από 500 χρόνια το σώμα νεαρού κοριτσιού Ίνκα! Αυτό που βρήκανε μέσα ήταν απροσδόκητο!



Όταν σκέφτομαι μούμιες, μου έρχονται στο μυαλό οι κλασσικές ταινίες τρόμου. Ξέρετε, οι μούμιες που είναι τυλιγμένες σε ύφασμα και είναι τοποθετημένες σε κάποιου είδους φέρετρο; Η εν λόγω μούμια είναι ένα 15χρονο κορίτσι, «Llullaillaco Maiden,» η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η «τέλεια μούμια».
b60ec009-de71-4534-857a-c7abbc114c7b

Αυτή η μούμια ανακαλύφθηκε παράλληλα με ενός 7χρονου αγοριού, του οποίου τα λείψανα βρέθηκαν πάνω από την κορυφή του βουνού Llullaillaco, ένα ηφαίστειο 6.739 μέτρων, που συνορεύει την Αργεντινή και την Χιλή.
Και οι δύο μούμιες είναι 500 ετών. O Αμερικανός αρχαιολόγος και μέλος της αποστολής Johan Reinhard είπε, «Ανατρίχιασα την πρώτη φορά που είδα τα χέρια της (Maiden)  επειδή μοιάζουν με ζωντανού ανθρώπου.»
The mummy "La Doncella" or "The Maiden" sits on display at the High Mountain Archeological Museum (MAAM) in Salta, Argentina, Thursday, Sept. 6, 2007. "The Maiden," who is on display for the first time since her discovery in 1999, was approximately 15-years-old when she and her two children died as human sacrifices to Gods by the Incas more than 500 years ago on the top of the Llullaillaco volcano. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι μούμιες θυσιάστηκαν. Ο λόγος όμως που βρισκόντουσαν παράλληλα, είναι κάτι το οποίο τους έχει προβληματίσει.
O Reinhard πιστεύει ότι οι Ίνκας θυσίαζαν τα παιδιά τους επειδή ήταν πιο αγνά. Ο σκοπός των θυσιών αυτών ήταν να πάνε στο βασίλειο των θεών και να ζήσουν στον παράδεισο μαζί τους. Με τον τρόπο αυτό, θεωρούσαν ότι είχαν τιμήσει τα παιδιά τους, έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν ανάμεσα στους θεούς και να έχουν μια καλύτερη ζωή.
d5ad433d-b28c-41b7-b385-b506895b9592
Πληροφορίες από την Science Daily λένε μια διαφορετική ιστορία. Σύμφωνα με αυτούς, «Πιστεύεται ότι γιοι και οι κόρες των τοπικών αρχόντων και των τοπικών κοινοτήτων επιλέχθηκαν για τη θυσία, πιθανώς ως ένα τρόπο για να πειθαρχήσουν τους Ίνκας, να χρησιμοποιούν τον φόβο για να κατευθύνουν τον λαό τους.»
Παρά τις διαφωνίες σχετικά με τον λόγο που γινόταν η θυσία, αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα παιδιά είχαν αρχίσει να παχαίνουν. Άρχισαν να τους δίνουν ο αραβόσιτο, το οποίο θεωρούνταν «ελίτ φαγητό» για την εποχή εκείνη. Η βελτίωση της διατροφής δείχνει ότι το status των παιδιών είχε τεθεί.
Όλα αυτά προσδιορίσθηκαν με την ανάλυση δείγματος από μία τρίχα.
Θεωρήθηκε εκπληκτική ανακάλυψη. Τόσο πολύ που το περιοδικό Time την αξιολόγησε ως μία από τις δέκα κορυφαίες ανακαλύψεις του κόσμου για το 1995.

Πηγή: mourmoura.net
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου