Amfipoli News: Επενδύστε στο... ουίσκι! Γιατί είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Επενδύστε στο... ουίσκι! Γιατί είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έκρηξη των πωλήσεων συλλεκτικών ουίσκι στις δημοπρασίες. Πλέον για πολλούς επενδυτές το ουίσκι θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς επενδύσεις, πιο ασφαλής ακόμα και από τον ίδιο το χρυσό.

Μία από τις αιτίες της αύξηση του ενδιαφέροντος για συλλεκτικό ουίσκι προέρχεται εν μέρει από από την εξάντληση των αποθεμάτων των πεπαλαιωμένων malt ουίσκι μετά και την πρόσφατης παγκόσμια έκρηξη της ζήτησής τους. Κκανένας δεν είχε προβλέψει την τόση μεγάλη ζήτηση που θα παρουσίαζε σήμερα το ουίσκι και έτσι αυτά που έχουν απομείνει πλέον στην αγορά θεωρούνται πολύτιμα, με την τιμή τους να έχει εκτοξευθεί.

Μερικά μπουκάλια ουίσκι σκέτης βύνης έχουν κερδίσει πάνω από 500% σε αξία από το 2008.

Συγκεκριμένα, πριν από έξι μήνες, πουλήθηκαν 200.000 μπουκάλια ουίσκι, συνολική αξίας 7 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 34% σε ετήσια βάση. Επίσης, από το 2008 η αξία των 100 καλύτερων ουίσκι εκτοξεύθηκε κατά 506% και των 250 καλύτερων ουίσκι στο 385%.

Μάλιστα, το πιο ακριβό ουίσκι πουλήθηκε κατά τη διάρκειας μιας δημοπρασίας τον Ιανουάριο του 2014 για 628,000 δολάρια και ήταν ένα Macallan Single Highland Malt Scotch Whisky.

Στις πιο ανατολικές χώρες, οι επενδύσεις ουίσκι είναι ακόμα πιο κερδοφόρες. Για παράδειγμα, η αξία του ιαπωνικού Karuizawa αναρριχήθηκε κατά 66% το πρώτο εξάμηνο.

Παρόλα αυτά, ορισμένες συμβουλευτικές εταιρείες προειδοποιούν τους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι μπορούν εύκολα να χάσουν τα χρήματά τους επενδύοντας σε συλλεκτικά ουίσκι.


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου