Amfipoli News: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αν πίνετε πολύ κινδυνεύετε και από…

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αν πίνετε πολύ κινδυνεύετε και από…


Δυσάρεστα είναι τα νέα για όσους καταναλώνουν -έστω και μικρές ποσότητες- αλκοόλ, αφού μια νέα… ανάλυση δείχνει ότι… ευθύνεται για, τουλάχιστον, επτά διαφορετικές μορφές καρκίνου.

Σύμφωνα με ερευνητές, οι αρμόδιοι υπουργοί υγείας πρέπει να δημιουργήσουν εκστρατείες ενημέρωσης για τους πολίτες, επειδή οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο άμεσα συνδεδεμένα είναι η κατανάλωση αλκοόλ με την εμφάνιση καρκίνου.

Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Addiction, με την Jennie Connor, υπεύθυνη του τμήματος πρόληψης και κοινωνικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία, να μιλάει με σιγουριά πλέον για άμεση συνάρτηση της ποσότητας αλκοόλ που καταναλώνεται με την εμφάνιση του καρκίνου

«Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, μεταξύ άλλων του καρκίνου του στόματος, του φάρυγγα, του οισοφάγου, του εντέρου, του ήπατος και του μαστού. Μπορεί αυτοί που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως και η μέτρια κατανάλωση δεν έχει αρνητικά αποτελέσματα» επεσήμανε η Conno

Τα στοιχεία τρομάζουν.

«Περίπου το 60% των θανάτων από καρκίνο λόγω αλκοόλ στις γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία αφορούν τον καρκίνο του μαστού» δηλώνει η ερευνήτρια.

Αυτό που απασχολεί τους επιστήμονες είναι η άγνοια που υπάρχει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

«Γνωρίζουμε ότι εννιά στους δέκα ανθρώπους δεν γνωρίζουν τη σχέση μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου. Μερικές μέρες ολοκληρωτικής αποχής κάθε εβδομάδα, είναι μια καλή αρχή για σταδιακή μείωση της ποσότητας που καταναλώνει κάποιος» υπογράμμισε ερευνητής γιατρός από το Ηνωμένο Βασίλειο.

H Elaine Hindal, διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Drinkaware προειδοποίησε ότι εκτός από τις διάφορες μορφές καρκίνου, το αλκοόλ -ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το τσιγάρο- προκαλεί εγκεφαλικά και προβλήματα στο πάγκρεας, ενώ συχνή είναι και η εμφάνιση όγκων στο λαιμό και το στόμα.

Η νέα μελέτη έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα, τα οποία υποδεικνύουν ότι το 30% των θανάτων λόγω αλκοόλ στη Νέα Ζηλανδία οφείλονται στον καρκίνο, ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από όλες τις άλλες χρόνιες παθήσεις συνδυαστικά.
medicalland.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου