Amfipoli News: Οι Ολλανδικές κάλπες διαλύουν την ΕΕ και στην Ελλάδα ζητούν μέτρα 4,5 δισ!

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Οι Ολλανδικές κάλπες διαλύουν την ΕΕ και στην Ελλάδα ζητούν μέτρα 4,5 δισ!



Οι σημερινές Ολλανδικές εκλογές σείουν συθέμελα την ΕΕ η οποία τελεί ήδη σε αποσύνθεση.
Η άνοδος του ακροδεξιού Wilders στις Ολλανδικές εκλογές σηματοδοτεί ευθέως την κρίση, την αποτυχία και την έλλειψη μέλλοντος της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Είναι εντυπωσιακό πάντως της αθλιότητας που κυριαρχεί στα μέσα ενημέρωσης ότι “θάβουν” στην κυριολεξία την μεγάλη άνοδο που σημειώνει η πέραν της σοσιαλδημοκρατίας Αριστερά στην Ολλανδία. Ένας ιδιότυπος αντιαριστερός “φασισμός” κυριαρχεί στα μίντια του ευρωπαϊκού χώρου.
Πάντως, είτε ακροδεξιά είτε το νεοφιλελεύθερο συντηρητικό κόμμα του M. Rutteκερδίσουν την πρωτιά στις εκλογές, η Ολλανδία εισέρχεται εκ των πραγμάτων σε νέα πολιτική περίοδο, ενώ η ΕΕ θα δεχτεί νέο βαρύτατο πλήγμα.
Η Ευρώπη του αντικοινωνικού νεοφιλευθερισμού και της ακροδεξιάς βαρβαρότητας δεν έχουν κανένα απολύτως μέλλον.
Μόνο μια σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά με ένα νέο δημοκρατικό και κοινωνικό βηματισμό στο πλαίσιο μιας νέας αντίληψης κοινωνικής και αποδοτικής οικονομίας, μπορεί να αποτελέσει ελπίδα για τους λαούς.
Την ίδια ώρα που η ΕΕ αποσυντίθεται, συνεχίζει να δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο και ζητά, μαζί με το ΔΝΤ, εκβιαστικά από την ελληνική κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα 1-1,5 δισ. πέραν των 3 δισ. που απαιτεί, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Μόνο αν ληφθούν επιπλέον μέτρα ύψους 1-1,5 δισ. δέχονται οι δανειστές τα αντιμέτρα της κυβέρνησης, αλλά επιπλέον θέτουν ως προϋπόθεση αυτά να είναι ελαφρύνσεις μόνον για επιχειρήσεις και όχι παροχές για νοικοκυριά
Την όρεξη για να ζητούν και επιπλέον μέτρα λιτότητας, που θα οδηγούν σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 4%-4,5% για το 2019 (σαν εκείνα που προέβλεπε η κυβέρνηση Σαμαρά για το 2017 αλλά τα «ξόρκιζε» ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ) άνοιξε στους δανειστές η συζήτηση για τα «αντίμετρα» με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να «αμπαλάρει» τη συμφωνία που θα φέρει στη Βουλή.
«Πατώντας» στην παλαιότερη πρόταση Τσακαλώτου για «πρωτογενή πλεονάσματα 2,5% αντί 3,5% και το 1% να δοθεί για φοροελαφρύνσεις», οι δανειστές τώρα ζητούν πλεονάσματα 3,5% και 1% του ΑΕΠ επιπλέον προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα. Ωστόσο και αυτό το 1% δεν θα δοθεί σαν παροχές στα νοικοκυριά, αλλά για φοροελαφρύνσεις στην αγορά και τις επιχειρήσεις.
Σαν να μην έφταναν τα πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ. (ή 2% του ΑΕΠ) που ζητάει από τώρα για το 2019 το ΔΝΤ, το «πακέτο» των νέων μέτρων μεγαλώνει καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί βάζουν πλέον στην συζήτηση για το νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2018-2021 και επιπλέον μέτρα 1-1,5 δισ. ευρώ (ή 0,5%-0,9% του ΑΕΠ) που θα διασφαλίσουν τον αναγκαίο «δημοσιονομικό χώρο» ώστε να ληφθούν, ταυτόχρονα, ισόποσα μέτρα ελάφρυνσης έως 1,5 δισ. ευρώ.
Η αξιολόγηση καρκινοβατεί και η μόνη υπαρκτή διέξοδος για την χώρα είναι η ανατροπή.
iskra.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου