Amfipoli News: 15 διάσημα λογότυπα και τα κρυφά τους μηνύματα (φωτό)

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

15 διάσημα λογότυπα και τα κρυφά τους μηνύματα (φωτό)


Από ότι έχει αποδειχθεί, τα περισσότερο γνωστά λογότυπα στον κόσμο είναι σκόπιμα σχεδιασμένα ώστε να υπονοούν κάτι περισσότερο από απλή ομορφιά. Στην πραγματικότητα φαίνεται σαν κάθε γραμμή, καμπύλη και χρώμα να έχουν ένα συμβολισμό πίσω τους.
Παρακάτω θα δείτε 15 γνωστά λογότυπα με κρυφά μηνύματα που ποτέ δεν προσέξατε.

Hyundai
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως το λογότυπο της Νοτιοκορεάτικης εταιρίας Hyundai συμβολίζει απλά το πρώτο γράμμα του ονόματός της. Στην πραγματικότητα, το γράμμα H συμβολίζει δύο άτομα (ένας πελάτης και ένας εκπρόσωπος της εταιρίας) να κάνουν χειραψία.

Adidas
Το λογότυπο Adidas προέρχεται από το όνομα του ιδρυτή της Adolf Dassler. Το λογότυπο της εταιρίας έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου αλλά πάντα περιλαμβάνονται τρείς λωρίδες. Το σύμβολο πλέον περιλαμβάνει τρεις λοξές λωρίδες που σχηματίζουν ένα τρίγωνο και συμβολίζει ένα βουνό που με τη σειρά του αντιπροσωπεύει τις προκλήσεις που όλοι οι αθλητές πρέπει να ξεπεράσουν.

Apple
Ο Rob Yanov, ο σχεδιαστής του διάσημου λογότυπου της Apple εξηγεί πως του ήρθε στο μυαλό αυτή η ιδέα: Αγόρασα μια γεμάτη σακούλα με μήλα, τα τοποθέτησα σε ένα μπολ, και πέρασα πολύ χρόνο ζωγραφίζοντάς τα για μια εβδομάδα προσπαθώντας να κάνω την εικόνα τους απλή. Το να δαγκώσω ένα κομμάτι του μήλου ήταν μέρος του πειράματος και τότε συνειδητοποίησα πως η λέξη «bite» ακούγεται ακριβώς ίδια με τον όρο «byte.»

Sony Vaio

Τα δύο πρώτα γράμματα του λογότυπου συνθέτουν ένα κύμα σαν το αναλογικό σύμβολο ενώ τα δύο τελευταία είναι παρόμοια με τους αριθμούς 1 και 0 που είναι σύμβολα ενός ψηφιακού σήματος.

Amazon
Με την πρώτη ματιά, το λογότυπο της Amazon μοιάζει σαν κάτι συνηθισμένο αλλά σχεδιάστηκε με βάση τη φιλοσοφία της εταιρίας. Το πορτοκαλί βέλος είναι παρόμοιο με ένα χαμόγελο και η εταιρία θέλει οι πελάτες της να είναι ικανοποιημένοι. Το βέλος αυτό εκτείνεται από το γράμμα Α στο Ζ ως μια ένδειξη πως πωλούνται οποιαδήποτε προϊόντα μπορεί να φανταστεί κανείς από το (Α ως το Ζ).

Baskin Robbins
Το ροζ χρωματισμένα μέρη του BR, του λογοτύπου σχηματίζουν τον αριθμό 31 που με τη σειρά του δείχνει πόσες διαφορετικές γεύσεις παγωτού συνήθιζε να πουλά η εταιρία.

Toyota
Πολλοί άνθρωποι έχουν συγκρίνει το λογότυπο της Ιαπωνικής εταιρίας παραγωγής αυτοκινήτων Toyota με την εικόνα ενός καουμπόι που φορά ένα κλασσικό καπέλο. Στην πραγματικότητα όμως συμβολίζει το μάτι μιας βελόνας που μέσα του περνά μια κλωστή. Αυτή είναι μια νύξη για το παρελθόν της εταιρίας η οποία χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή μηχανών ύφανσης. Ωστόσο, τα επιμέρους τμήματα του λογότυπου συλλαβίζουν τα γράμματα του ονόματος της εταιρίας.

Continental

Η διάσημη εταιρία παραγωγής ελαστικών Continental, έχει τα δύο πρώτα γράμματα του λογοτύπου της να μοιάζουν σαν ρόδα αυτοκινήτου.

Formula 1
Αν δείτε προσεκτικά μεταξύ του κενού στο γράμμα F και τις κόκκινες γραμμές θα προσέξετε τον αριθμό 1. Οι κόκκινες γραμμές συμβολίζουν επίσης της ταχύτητα που επιτυγχάνουν τα αυτοκίνητα της Formula 1.

Pinterest
Το λογότυπο του δημοφιλούς διαδικτυακού τόπου Pinterest που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να συλλέξουν εικόνες που τους αρέσουν από όλο τον κόσμο του ίντερνετ και να τις «πινάρουν» σε απευθείας σύνδεση, έχει την εικόνα μιας πινέζας κρυμμένη στο γράμμα P.

Beats
Η εταιρία Beats παράγει εξοπλισμό ήχου και έχει την έδρα της στις Η.Π.Α. Στο λογότυπό της το γράμμα Β μοιάζει με άνθρωπο που φορά ακουστικά.

Toblerone
Η διάσημη εταιρία παραγωγής σοκολάτας Toblerone έχει έδρα την Bern της Ελβετίας. Στο λογότυπό της εμφανίζεται η σιλουέτα μιας αρκούδας λόγω του γεγονότος πως η πόλη Bern ονομάζεται και πόλη της αρκούδας.

BMW
Πιστεύεται πως το κεντρικό τμήμα του λογοτύπου της BMW συμβολίζει τα περιστρεφόμενα πτερύγια ενός αεροπλάνου βασισμένο στην πρώιμη ιστορία της αεροπορικής τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα είναι απλά ένα μέρος της Βαυαρικής σημαίας, της περιοχής της Γερμανίας από όπου προέρχεται η εταιρία.
LG
Το λογότυπο της Νοτιοκορεάτικης εταιρίας ηλεκτρονικών LG έχει μια στυλιζαρισμένη εικόνα ενός προσώπου. Σύμφωνα με την εταιρία, αυτό δείχνει τη φιλοδοξία της να διατηρήσει ανθρώπινες σχέσεις με τους πελάτες της.

Evernote
Οι ελέφαντες είναι γνωστό πως διαθέτουν εντυπωσιακή μνήμη, συμπεριλαμβάνοντας την ικανότητά τους να θυμούνται πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος που η Evernote, μια εφαρμογή σημειώσεων χρησιμοποιεί τον ελέφαντα ως μέρος του λογοτύπου της. Η άκρη του αυτιού του ελέφαντα είναι διπλωμένη, με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι διπλώνουν τη σελίδα ενός βιβλίου που διαβάζουν.
Coca Cola
Στο πολύ γνωστό λογότυπο της Coca Cola ανάμεσα στα γράμματα O και L μπορεί να δει κανείς αρκετά καθαρά τη δανική σημαία. Καθαρή σύμπτωση αλλά η εταιρία το χρησιμοποίησε ως μέρος της εκστρατείας της στη Σκανδιναβία.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου