Amfipoli News: 10 πράγματα που δεν ξέρεις για τους άντρες...

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

10 πράγματα που δεν ξέρεις για τους άντρες...


Άντρες. Αγαπημένοι. Λατρεμένοι. Σε αυτούς οφείλουμε κάποιες από τις πιο ευτυχισμένες μας στιγμές. Εντάξει, και κάποιες από τις πιο στενάχωρες, αλλά όλα μέσα στη ζωή είναι. Αυτά τα αγαπημένα πλάσματα λοιπόν σήμερα θα μπούνε στο μικροσκόπιό μας για να σημειώσουμε κάποιες ιδιαιτερότητες που έχουν ως φύλο με μοναδικό σκοπό να τους κατανοήσουμε καλύτερα και να διευκολύνουμε τη συνύπαρξη μαζί τους. Φυσικά, θα μας βοηθήσει η Ελπίδα Παναγιωτουνάκου, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Msc, που σίγουρα γνωρίζει καλύτερα...

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει μέσα στον αντρικό εγκέφαλο; Είναι οι άντρες, άραγε, τόσο "ανοιχτό βιβλίο", όσο φαίνονται; Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές οι άντρες μοιάζουν πιο χαλαροί και άνετοι σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς και με περισσότερη αυτοπεποίθηση και δυναμισμό σε θέματα αναφορικά με την προσέγγιση του "ωραίου φύλου".

Ωστόσο φαίνεται ότι:
1. Οι άντρες νιώθουν το ίδιο άγχος και αμηχανία όταν πρόκειται να προσεγγίσουν μία γυναίκα.
Μάλιστα, όσο περισσότερο ελκύονται από τη γυναίκα, τόσο πιο δύσκολα την πλησιάζουν, ενώ ανησυχούν εντονότερα για την εντύπωση που θα σχηματίσει για εκείνους

2. Και οι άντρες πονάνε.
Μπορεί να φαίνονται συναισθηματικά ανεπηρέαστοι ή να προτιμούν να αποτραβηχτούν αντί να συζητήσουν με τη σύντροφό τους για κάποιο πρόβλημα στη μεταξύ τους σχέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υποφέρουν μέσα τους. Οι άντρες, πολλές φορές, βιώνουν εντονότερα συναισθήματα από μία γυναίκα, ειδικά όσον αφορά σε έναν χωρισμό, αλλά συνήθως δεν αφήνουν κανέναν γύρω τους να το αντιληφθεί

3. Οι άντρες κάνουν όνειρα για το μέλλον.
Αν και δίνουν την εντύπωση πως εστιάζουν στο "εδώ και τώρα", δίχως να ενδιαφέρονται για το τι θα γίνει αύριο, οι περισσότεροι άντρες έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες από το μέλλον. Συνήθως, δεν τις μοιράζονται από φόβο μήπως αποτύχουν και απογοητεύσουν τόσο τους γύρω τους, όσο και τον ίδιο τους τον εαυτό ή προκειμένου να μη βιώνουν την πίεση του "μα, πότε θα το κάνεις;". Επομένως, είναι πιο εύκολο να προσποιούνται πως δεν νοιάζονται για το μέλλον!

4. Οι άντρες είναι κτητικοί με τον προσωπικό τους χώρο και χρόνο.
Έχουν ανάγκη να ξέρουν πως δεν θα βρουν δικά σου αντικείμενα μέσα στα συρτάρια τους, δίχως να έχεις πάρει την άδειά τους. Χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα προκειμένου να ασχοληθούν με κάτι που τους ενδιαφέρει, ανεξάρτητα από εσένα. Επιθυμούν, κάποιες στιγμές, να μένουν σιωπηλοί, δίχως να έχουν τη διάθεση να ακούσουν το τι περνάει η φίλη σου ή πόσες ώρες χρειάστηκες για να βρεις το κατάλληλο χαλάκι για την κουζίνα.

5. Οι άντρες μισούν να τους διακόπτεις.
Ένα, ίσως, από τα χειρότερα πράγματα για έναν άντρα είναι να τον διακόπτεις ή να τον αμφισβητείς χωρίς να τον έχεις αφήσει να ολοκληρώσει τη σκέψη του, ειδικά μπροστά σε άλλους. Αντίστοιχα, επειδή έχετε διαφορετικές προτιμήσεις στις ταινίες ή δεν είσαι ποδοσφαιρόφιλη, δεν σημαίνει πως την ώρα που παρακολουθεί τηλεόραση μπορείς να τον διακόπτεις ή να του αποσπάς την προσοχή. Εκείνη τη στιγμή δεν είναι ότι σε αγνοεί. Απλά έχει την ανάγκη να ασχοληθεί με κάτι που θεωρεί σημαντικό!

6. Οι άντρες δίνουν μεγάλη σημασία στη φιλία.
Οι περισσότεροι άντρες διατηρούν φιλίες ετών και έχει σημασία για αυτούς όχι μόνο να γίνεσαι αποδεκτή από τους φίλους τους, αλλά και να ταιριάζεις με αυτούς.

7. Οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση.
Όσο κι αν έχεις την εντύπωση πως ο άντρας επιθυμεί να σε θεωρεί το "αδύναμο φύλο", στην πραγματικότητα λατρεύει να βλέπει πως έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου! Η πρόκληση για εκείνον είναι μεγαλύτερη, όχι μόνο όταν ξέρει πως γίνεσαι επιθυμητή από μία μεγάλη μερίδα αντρών, αλλά κυρίως όταν καταλαβαίνει πως πατάς σταθερά στα πόδια σου!

8. Οι άντρες σε θέλουν αυθεντική.
Φαίνεται πως οι άντρες εκτιμούν περισσότερο τις γυναίκες που είναι ο εαυτός τους, ακόμα και όταν διαφέρουν αρκετά από τους ίδιους

9. Οι άντρες εκτιμούν το στιλ και το χαρακτήρα.
Σίγουρα μια ωραία και προσεγμένη εμφάνιση είναι επιθυμητή και καλοδεχούμενη από τον καθένα. Ωστόσο, ο άντρας που είναι πραγματικά διαθέσιμος για σχέση, δεν αναζητά τις τέλειες αναλογίες, αλλά τη γυναίκα που είναι πρόθυμη να κάνει πράγματα για να τον ευχαριστήσει, που διακατέχεται από θετική διάθεση και είναι πρόθυμη να ρισκάρει μαζί του.

10. Οι άντρες θέλουν να τους προσκαλείς ερωτικά.
Υπάρχουν στιγμές που οι ρόλοι καλό είναι να αλλάζουν. Ο αντρικός εγωισμός θίγεται όταν μόνο εκείνος σου ζητάει να συνευρεθείτε ερωτικά. Μπορεί να θεωρεί πως τον βρίσκεις αποκρουστικό ή ανεπαρκή. Ω, ναι! Και οι άντρες έχουν ανασφάλειες!

Μην ξεχνάς πως ένας άντρας μπορεί να αποτελεί μια τόσο αινιγματική προσωπικότητα, όσο και μία γυναίκα. Αφιέρωσε χρόνο για να τον καταλάβεις καλύτερα…

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου