Amfipoli News: Τα μυστικά για να αποδίδεις καλύτερα στη δουλειά σου

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τα μυστικά για να αποδίδεις καλύτερα στη δουλειά σου


Ένας σωστός εργαζόμενος, θα έλεγαν οι managers των μεγάλων πολυεθνικών, πρέπει να μπορεί να τελειώνει τη δουλειά του μέσα σε ένα 8ωρο. Αν κάθεται περισσότερο δεν είναι για να αποδείξει πόσο καλός υπάλληλος είναι, αλλά επειδή δεν κατάφερε να έχει μια παραγωγική μέρα.

Αν δύσκολα ολοκληρώνεις όλα τα projects σου μέσα στην ημέρα και δεν ξέρεις απλούς κι αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, τότε ανακάλυψε 7 tips που θα σε βάλουν στο σωστό δρόμο:

Βρες τις «δυνατές» σου ώρες

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα κατά τη διάρκεια των οποίων αισθανόμαστε πιο δημιουργικοί και πιο παραγωγικοί. Ανακάλυψε τις δικές σου ώρες και προσπάθησε να βγάλεις τον περισσότερο (ή τον πιο δύσκολο) όγκο δουλειάς τότε. Φρόντισε ώστε να ακολουθείς ένα υγιεινό τρόπο ζωής, σωστή διατροφή και ύπνο ώστε να διατηρείς την ενέργειά σου κάθε μέρα!

Βάλε προτεραιότητες

Κάνε μια λίστα με τις εργασίες που έχεις να κάνεις και τις προτεραιότητές σου. Ξεκίνα με αυτά που είναι πιο σημαντικό να γίνουν κι εστίασε κάθε φορά σ' ένα μόνο task. Έτσι θα έχεις περισσότερη συγκέντρωση για να ολοκληρώσεις τις δουλειές σου πιο αποτελεσματικά.

Ξεκίνα με το πιο… δύσκολο

Για να αποφύγεις την αναβλητικότητα, ξεκίνα πρώτα με την εργασία που σου φαίνεται πιο δύσκολο ή πιο βαρετή. Έτσι, όταν θα κουραστείς ή θα έχεις λιγότερο χρόνο για να ολοκληρώσεις τις δουλειές σου, θα σου έχουν απομείνει τα πιο ενδιαφέροντα projects!

Οργανώσου!

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να δουλεύουν σε ένα ακατάστατο γραφείο που πολλές φορές-χωρίς να το συνειδητοποιούν- τους αποσυντονίζει. Εάν καταφέρεις να οργανώσεις και να καθαρίσεις τον χώρο εργασίας σου, τότε θα καταφέρεις να έχεις και ένα πιο οργανωμένο τρόπο δουλειάς!

Μην χάνεις χρόνο

Οργάνωσε τον χρόνο σου ώστε να μην χάνεις χρόνο σε πράγματα που δεν έχουν σημασία. Κάνε τα διαλείμματά σου κανονικά, αλλά φρόντισε να μην αξιοποιείς πάντα τον χρόνο που δεν δουλεύεις. Για παράδειγμα, μην φας το μεσημεριανό σου δουλεύοντας αλλά βρες χρόνο για να απολαύσεις το φαγητό σου αλλά και να ξεκουραστείς ταυτόχρονα, πριν ξεκινήσεις και πάλι τη δουλειά.

Βελτίωσε τον τρόπο που δουλεύεις

Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης όσο καλά κι αν πιστεύεις ότι κάνεις τη δουλειά σου. Ανακάλυψε τρόπους για να κάνεις μια εργασία πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Εάν υπάρχει τρόπος ώστε να κάνεις λιγότερα βήματα για να φτάσεις σε ένα αποτέλεσμα, γιατί να μην το δοκιμάσεις;

Βρες τις ισορροπίες

Δύσκολα θα γίνεις πιο παραγωγικός στη δουλειά σου αν δεν έχεις ισορροπία στη ζωή σου γενικότερα. Βρες χρόνο και τρόπους για να φροντίσεις όλους τους τομείς της ζωής σου. Ένας επιτυχημένος και ισορροπημένος άνθρωπος έχει χρόνο για τη δουλειά του αλλά και την προσωπική του ζωή. Η ευτυχία φέρνει παραγωγικότητα και περισσότερη ευτυχία!

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου