Amfipoli News: Βράχια στον Καναδά κρύβουν την παλαιότερη ένδειξη ζωής!

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Βράχια στον Καναδά κρύβουν την παλαιότερη ένδειξη ζωής!



Πετρώματα 3,95 δισεκατομμυρίων ετών αποκαλύπτουν στους επιστήμονες τα παλαιότερα στοιχεία που έχουμε βρει ποτέ για τη ζωή στη Γη. Μια ομάδα με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Τόκιο βρήκε γραφίτη στο Λαμπραντόρ του Καναδά, που μάλλον είναι βιογενής ή παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς.

perierga.gr - Βράχια που ανακαλύφθηκαν στον Καναδά κρύβουν την παλαιότερη ένδειξη ζωής!
Υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η παλαιότερη απόδειξη της ζωής στη Γη, σε αντίθεση με τα μικρόφυτα που βρέθηκαν νωρίτερα στο Κεμπέκ, λέγοντας ότι η διαδικασία χρονολόγησης που χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενη.Τ ον Μάρτιο, το περιοδικό Nature δημοσίευσε τα ευρήματα μιας διεθνούς ομάδας ερευνητών που βρήκαν απολιθώματα φυτών στο Κεμπέκ αναφέροντας ότι θα μπορούσαν να είναι μεταξύ 3,77 και 4,28 δισεκατομμυρίων ετών.
perierga.gr - Βράχια που ανακαλύφθηκαν στον Καναδά κρύβουν την παλαιότερη ένδειξη ζωής!
Τώρα, εννέα επιστήμονες από την Ιαπωνία επισημαίνουν ότι έχουν βρει πραγματικά τα παλαιότερα στοιχεία της ζωής σε αυτό τον πλανήτη και είναι σε βράχια 3,95 δισεκατομμυρίων ετών. Οι Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν γραφίτη σε ιζηματογενή πετρώματα, ενώ μετά από μετρήσεις στη σύνθεση ισοτόπων του γραφίτη διαπίστωσαν ότι είναι βιογενής, αν και η ταυτότητα των οργανισμών που τον παρήγαγαν αλλά και η εμφάνισή τους είναι παράξενη.
perierga.gr - Βράχια που ανακαλύφθηκαν στον Καναδά κρύβουν την παλαιότερη ένδειξη ζωής!
Ο καθηγητής Tsuyoshi Komiya στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο δήλωσε ότι «η ομάδα πρέπει να εργαστεί για τον εντοπισμό των οργανισμών εξετάζοντας άλλα ισότοπα όπως το άζωτο, το θείο και το σίδηρο της οργανικής ύλης. 
Μπορούν επίσης να αναλύσουν τη χημική σύνθεση του πετρώματος για να προσπαθήσουν να καταλάβουν το περιβάλλον των οργανισμών».
perierga.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου