Amfipoli News: ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ ΕΣΤΙΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΣΤΙΝ ΕΛΛΑΣ!!!

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ ΕΣΤΙΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΣΤΙΝ ΕΛΛΑΣ!!!


Άλλο ένα πυροτέχνημα κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά έχει επανέρθει στο φως. Κλεισμένο για μερικά χρόνια στη χρονοκάψουλα των πολιτικών και της πολιτικής. Ναι, της τέχνης της χειραγώγησης.

Η Μακεδονία είναι ελληνική, τα Σκόπια είναι Μακεδονία και όχι εδώ η Μακεδονία εκεί η Μακεδονία, γιατί να φυλάω εγώ και ποιος να φυλάει να φυλάει ο Αλέξης ο μικρός.
Για ώρες θα μπορούσαμε να ακούμε ειδικούς, ιστορικούς, πολιτικούς και πάσης φύσεως γνώστες να αναλύουν τα όρια γεωγραφικά ή μη της Μακεδονίας. 
Από το αρχικό όνομα Μακεδνόν, της οικογένειες των Δωριέων. Από το γεωγραφικό προσδιορισμό και πως ο Φίλιππος Β’ απέκρουσε όλους τους βόρειους κατακτητές αλλά και υπέταξε ταυτόχρονα. 
Θα μπορούσαμε να ακούμε για τα όσα έκαναν οι Ρωμαίοι κατακτητές οι οποίοι μεγάλωσαν τον γεωγραφικό προσδιορισμό της Μακεδονίας. 
Θα μπορούσαμε να ακούμε για τα όσα οι Οθωμανοί έκαναν στη Μακεδονία. 
Θα μπορούσαμε επίσης να δούμε τη συνθήκη του Λονδίνου του 1913.

Γιατί όμως να το κάνουμε ξανά και ξανά; Γιατί πάντα κοιτάζουμε αυτό που οι άλλοι επιθυμούν;

Αμυνόμαστε για το σπίτι μας και αναζητούμε αποδείξεις ιδιοκτησίας; Είναι τέτοια η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν, που ώρες ώρες νιώθω κυριολεκτικά χαζός.
Εξετάζουν τη γεωγραφική θέση της Μακεδονίας όπως αυτή μετασχηματίστηκε από τους κατακτητές Ρωμαίους και όχι νωρίτερα. Λες και η Μακεδονία δημιουργήθηκε από αυτούς.
Εγώ όμως θα τους ξεχάσω αυτούς, διότι με νοιάζει τι κάνουμε εμείς και εμείς ΚΑΝΟΥΜΕ υποκρισία. Όταν λέω εμείς εννοώ τους πολίτες εμείς και όχι τους πολιτικούς αυτοί.

Ψηφιδωτά και αρχαία σε θεμέλια σπιτιών μπαζώνονται με την παρουσία τοπικών αρχόντων, αρχαίοι μακεδονικοί τάφοι γίνονται έρμαια τυμβωρύχων σε κάθε χωριό σε όλη τη Μακεδονία (αφού στην μαϊμού-δονιά δεν έχει, πρέπει να εξαφανιστούν και από δω, υπαρκτά πρέπει να ναι μόνο τα ρωμαϊκά). Μια αρχαιολογική υπηρεσία που αν την καλέσεις σου λέει ότι δεν έχει κονδύλια ούτε για να ‘ρθει να εξετάσει.

Αλλά τι να λέμε, για υποθέσεις; Όχι λοιπόν δε θα λέμε για υποθέσεις αλλά ας μιλήσουμε για αποδείξεις. ΑΜΦΙΠΟΛΗ. Ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα το οποίο η κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή έχουμε, κατηγορούσε τους προηγουμένους ότι χρησιμοποιεί για να κρύψει τον ένφια(φράση Αλέξη Τσίπρα). 
Σήμερα, 3 χρόνια μετά και ο μεγαλύτερος τάφος που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος κοντεύει να κατεδαφιστεί. 
Και οι έρευνες έχουν σταματήσει αλλά και ο ΕΝΦΙΑ έμεινε. 
Και ναι καλά έκανε ο Αλέξης, αυτό τον έκανε πρωθυπουργό, έναν πρωθυπουργό που εξομολογήθηκε τις αυταπάτες του άλλωστε.

ΕΜΕΙΣ όμως; Εμείς; Τι κάναμε; Και ρωτώ όλους όσους σήμερα φωνάζουν ότι είναι Μακεδόνες. Τι κάναμε; Ποιος από μας απαίτησε την ολοκλήρωση της ανασκαφής;
Όποιος ακόμη αισθάνεται Έλληνας Μακεδόνας ας τα βάλει κάτω και ας αναλογιστεί τη σπουδαιότητα του μνημείου εκείνου την οποία αποδεικνύει το μένος απόκρυψης του. 
Ας αναλογιστούμε τη δύναμη των όπλων που εγκαταλείψαμε στη μάχη που ΔΗΘΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ Ο.Η.Ε.

Υ.Γ. Αν οι ανασκαφές είχαν ολοκληρωθεί αυτά τα 3 χρόνια που πέρασαν χωρίς τίποτα, σήμερα το μνημείο θα ήταν πλημμυρισμένο από τουρίστες και δεν είναι δικά μου λόγια αλλά του  National Geographic. Εμείς μάλλον δε θέλουμε έσοδα από αρχαιολογικό τουρισμό. Πολιτισμός για τους νεοέλληνες είναι η Μύκονος;


Μακαρίου Βασίλης - Συγγραφέας 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου