Amfipoli News: Τρέμουν οι Τούρκοι την επικείμενη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Τρέμουν οι Τούρκοι την επικείμενη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου


Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου και το ενδεχόμενο ανακήρυξης κοινής ΑΟΖ τρομάζουν την Τουρκία. Εκτενή δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο αναφέρονται στην συνάντηση που είχαν χθες στο Κάιρο οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών Σιντχί Σουμπχί και Πάνος Καμμένος και εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η Ελλάδα αναπτύσσει στενές σχέσεις τόσο με την Αίγυπτο όσο και με το Ισραήλ. Οι δύο αυτές χώρες είναι εχθρικές απέναντι στον καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του αιγυπτιακού στρατού, ο υπουργός Άμυνας Σουμπχί με τον Έλληνα ομόλογό του Πάνο Καμμένο, αναφέρθηκαν στη στρατιωτική συνεργασία σε διάφορα θέματα και αξιολόγησαν τις εξελίξεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή.

Ο Αιγύπτιος υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας για το επόμενο διάστημα. Να σημειωθεί πώς ήδη οι ασκήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν αυξηθεί και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες έχουν μια ενιαία άποψη σε διάφορους τομείς, ιδίως στην ειρήνη και την ασφάλεια, εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας με την Αίγυπτο. Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα έχουν αυξήσει τις μεταξύ τους δραστηριότητες, τόσο στο οικονομικό όσο και στο στρατιωτικό πεδίο, ειδικά μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου 2013.

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα “Αλ Αχράμ” στην αγγλόφωνη διαδικτυακή της έκδοση αναφέρθηκε στη συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας και σημειώνει πώς ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημερινό επίπεδο συνεργασίας και διαβούλευσης μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

Στη συνάντηση των δύο υπουργών συμμετείχαν αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης και ο ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο Πλοίαρχος ΠΝ Βασίλειος Τσούκας, καταλήγει το ρεπορτάζ της αιγυπτιακής εφημερίδας.

πηγή: pentapostagma
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου