Amfipoli News: Ραχήλ Μακρή: Τι 1967, τι 2018 – Άρθρο-χαστούκι σε Τσίπρα για την «παραίτηση» του προέδρου του ΣτΕ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ραχήλ Μακρή: Τι 1967, τι 2018 – Άρθρο-χαστούκι σε Τσίπρα για την «παραίτηση» του προέδρου του ΣτΕ


Η πρώην βουλευτής και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης Ραχήλ Μακρή εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του αναφορικά με την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου.

Διαβάστε την:

Στις 26 Ιουνίου του 1967, ο δικτάτορας Παπαδόπουλος εξοργισμένος επετέθη στο ΣτΕ και κάλεσε τον πρόεδρο του Μιχαήλ Στασινόπουλο να παραιτηθεί.

Εκείνος αρνήθηκε να υποβάλει παραίτηση. Αρνήθηκε ακόμη και να προσέλθει στο γραφείο του Παττακού, ο οποίος απείλησε να τον συλλάβει.

Στις 27 Ιουνίου 1967, εκδόθηκε ΦΕΚ με το οποίο γινόταν αποδεκτή η παραίτηση που ο ίδιος ουδέποτε είχε υποβάλει. Ο Στασινόπουλος ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμό, του έκοψαν το τηλέφωνο και του απαγορεύθηκε η αλληλογραφία.

Και βέβαια, το στρατιωτικό καθεστώς αρνήθηκε να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Ο Μιχαήλ Στασινόπουλος, πρόεδρος του ΣτΕ, οδηγήθηκε σε παραίτηση από την χούντα των συνταγματαρχών μετά την έκδοση ιστορικών αποφάσεων, οι οποίες εκτός από νομικό μνημείο συνιστούν και κορυφαία πράξη αντίστασης κατά της δικτατορίας.

Στις 16 Μαΐου 2018, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδήγησε σε παραίτηση μετά και από επιθέσεις από δημοσιογράφους του παρακράτους, τον πρόεδρο του ΣτΕ κι έτσι η ελληνική ιστορία καταγράφει για δεύτερη φορά μια τέτοια δίωξη ανώτατου δικαστικού λειτουργού, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για ένα ανελεύθερο καθεστώς πραξικοπηματιών της εντολής του λαού της 5ης Ιουλίου 2015.

Είναι φανερό, πως οι Έλληνες πολίτες έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα στυγνό και εγκληματικό καθεστώς που διαπράττει Γενοκτονία, αφού στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες στη ξενιτιά, που σπρώχνει εκατομμύρια Ελλήνων στην απόγνωση, τη φτώχια και τον πρόωρο θάνατο, χωρίς να χρειάζεται ξερονήσια εξορίας, στρατόπεδα συγκέντρωσης ή κρεματόρια.

Είναι φανερό, ότι πρόκειται για μια Χούντα Γενιτσάρων αφού παραβιάζουν «κάθε λέξη» του Συντάγματος, των Νόμων και της Ηθικής, λεηλατώντας περιουσίες και καταστρέφοντας θεσμούς, παραδόσεις, κοινωνικές σχέσεις και αξίες που κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό επί αιώνες.

Είναι φανερό, ότι παρεμβαίνουν ωμά στην δικαιοσύνη.

Eίναι φανερό, ότι τίθεται πλέον το δίλημμα να επιλέξουν μεταξύ της επιτέλεσης του δικαστικού τους καθήκοντος και της υποταγής στα κελεύσματα του αυταρχικού καθεστώτος.

Είναι χρέος κάθε ατομικού, συλλογικού, πολιτειακού φορέα της Κοινωνίας Πολιτών (δικαστές, δικηγόροι, εισαγγελείς, ΤΕΕ, ΔΣΑ), οι οποίοι πρέπει να τεθούν επικεφαλής της Αντίστασης.

crashonline.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου