Amfipoli News: Ραγδαίες εξελίξεις: Πόσα εκατομμύρια «μεταναστών» θέλει να στείλει στην Ελλάδα η Γερμανία;

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις: Πόσα εκατομμύρια «μεταναστών» θέλει να στείλει στην Ελλάδα η Γερμανία;


Η Ελλάδα μετατρέπεται στο απόλυτο «κορόιδο» της Ευρώπης χάρη στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Χθες σας γράψαμε για την παρέμβαση της Βαυαρίας στην Γερμανία, η οποία αντιδρά στην μεταναστευτική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ.

Την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα υποδεχθεί στις Βρυξέλλες τους πρωθυπουργούς, καγκελαρίους ή προέδρους δέκα χωρών (Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας, Γαλλίας, Μάλτας, Ολλανδίας, Βελγίου) για μία έκτακτη σύνοδο με αντικείμενο τον καθορισμό κοινής πολιτικής στο μεταναστευτικό

Ωστόσο, Βαυαρία και Αυστρία, με κυβερνήσεις Εθνικής Δεξιάς σηκώνουν τείχος στην πολιτική των Βρυξελλών.

Για πρώτη φορά συνεδρίασε η τοπική κυβέρνηση της Βαυαρίας υπό τον χριστιανοκοινωνιστή πρωθυπουργό Ζέντερ με την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ζεμπάστιαν Κουρτς στο αυστριακό Λιντς.

Η συνάντηση ήταν εδώ και πολύ καιρό προγραμματισμένη, αλλά η χρονική συγκυρία -εν μέσω της πολιτικής κρίσης στη Γερμανία και ενόψει της μίνι-συνόδου για το μεταναστευτικό την Κυριακή στις Βρυξέλλες- είναι κρίσιμη.

Ο Μάρκους Ζέντερ πριν την συνάντηση είχε δηλώσει ότι Μόναχο και Βιέννη έχουν την ίδια αντίληψη αναφορικά με την μεταναστευτική κρίση. Σε ανάρτησή του στο Facebook, o βαυαρός πρωθυπουργός κάτω από μία φωτογραφία του με τον Κουρτς, έγραψε: “Κοινή πεποίθηση στην μεταναστευτική πολιτική. Χρειαζόμαστε περιορισμό της μετανάστευσης προς την Ευρώπη”.

Φαίνεται ότι Βαυαροί και Αυστριακοί συμφωνούν στην δημιουργία «ζωνών προστασίας» για τους παράνομους μετανάστες που προέρχονται από αφρικανικές χώρες, ώστε να μην περνούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Ειδάλλως, θα συνεννοηθούν μεταξύ τους οι χώρες για το πώς θα επιστρέφουν συντεταγμένα πρόσφυγες η μία στην άλλη, με τελευταία κομμάτια του ντόμινο, όπως όλα δείχνουν και πάλι την Ιταλία και την Ελλάδα.

Με πιο απλά λόγια η Βαυαρία, σημείο εισόδου παράνομων μεταναστών στην Γερμανία και η Αυστρία θα επιστρέφουν τους παράνομους μετανάστες στις χώρες εισόδου στην Ευρώπη, δηλαδή και στην Ελλάδα.

Εν κατακλείδι, ο επικεφαλής του CSU και υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, έχει ανακοινώσει ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος έως τα τέλη Ιουνίου σχετικά με κοινή πολιτική αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, θα εφαρμόσει μονομερώς επιστροφή στην Αυστρία όσων περνούν τα γερμανικά σύνορα αν έχουν δώσει τα δακτυλικά τους αποτυπώματα σε άλλη χώρα-μέλος της Ζώνης Σένγκεν. Η κυβέρνηση της Αυστρίας είχε συμφωνήσει ότι θα αποδέχεται όσους επιστρέφονται με αυτό τον τρόπο και θα τους προωθεί η ίδια στις χώρες πρώτης καταγραφής.

Χαμένη λοιπόν θα βγει η Ελλάδα. Πόσα εκατομμύρια «μεταναστών» θα μας στείλουν Γερμανία και Αυστρία;

el.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου