Amfipoli News: Με 18 διμοιρίες ΜΑΤ ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη - «Προληπτικές» προσαγωγές

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Με 18 διμοιρίες ΜΑΤ ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη - «Προληπτικές» προσαγωγές



Επί ποδός 18 διμοιρίες ΜΑΤ, 11 διμοιρίες ΟΠΚΕ και «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. – «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στον Αλέξη Τσίπρα με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – Δείτε το sms του ΣΥΡΙΖΑ για τα πούλμαν προς Θεσσαλονίκη, με στόχο μια μεγάλη συγκέντρωση για «επικοινωνιακούς, αλλά και για λόγους ασφαλείας», όπως αναφέρει

«Φρούριο» θυμίζει σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς το απόγευμα αναμένονται τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο  Παλέ ντε Σπορ, στις 19:30 το απόγευμα, όσο και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Μία συγκέντρωση θα λάβει χώρα κοντά στον Λευκό Πύργο από οργανώσεις που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ, Η δεύτερη θα γίνει στην Καμάρα από αντιεξουσιαστές.

Στον αστυνομικό κλοιό γύρω από το Παλέ Ντε Σπορ θα συμμετάσχουν περίπου 2.000 αστυνομικοί. Έχουν επίσης μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη ειδικά μηχανήματα της Αστυνομίας, οι λεγόμενες «αύρες», που σβήνουν φωτιές σε διαδηλώσεις. Τα μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουν διακοπεί από τις 17:00 το απόγευμα. Το ίδρυμα είχε ζητήσει από όλους τους οδηγούς να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα από τους χώρους της πανεπιστημιούπολης έως εκείνη την ώρα.

Οι αφίσες που προαναγγέλλουν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν πως επιδίωξη είναι το «όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», σε ένα έμμεσο μήνυμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήδη, η Αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές, πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού. 

Όπως γράφει το thestival.gr,  οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, προσήγαγαν πριν από λίγη ώρα αστυνομικοί έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλέ Ντε Σπορ, κάτι που δεν του επετράπη. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πρωτοστάτησε στους αγώνες του κινήματος κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά. Μαζί του ήταν η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.
Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλέ Ντε Σπορ.


Δεν επιτρέπουν να περάσεις με Ελληνική σημαία . 
Έχουν γεμίσει την περιοχή γύρω από τον Λ. Πύργο με αστυνομικούς που τρομοκρατούν και συλλαμβάνουν πολίτες που φέρουν την Ελληνική σημαία.

48230486_348316185951980_6184578771085950976_n_1



Αποκλεισμένο με κορδέλες το Παλέ ντε Σπορ για την ομιλία Τσίπρα
ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Αύρα
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ αλλά και η «Αύρα» το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ.

Δείτε το sms του ΣΥΡΙΖΑ για τα πούλμαν προς Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα «απόβαση», στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ για την αποψινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη οργανώνει η Κουμουνδούρου. 

Όπως αποκάλυψε ο Στάθης Παναγούλης, το κομματικό επιτελείο στέλνει χιλιάδες sms στον κομματικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντας ότι έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για να τους μεταφέρουν δωρεάν στην συμπρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με το μήνυμα που στέλνουν σε φίλους και στελέχη του κόμματος, η μετακίνηση είναι δωρεάν. Μάλιστα στο ίδιο μήνυμα, το οποίο δημοσιεύει το «protothema.gr», τονίζουν την ανάγκη για μια μεγάλη συγκέντρωση για «επικοινωνιακούς λόγους, αλλά και για λόγους ασφαλείας». 

Δείτε το μήνυμα 

sms
Σύμφωνα με τον Στάθη Παναγούλη, που μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο «Θέμα 104,6», «από ό,τι υπολογίζουμε 100 πούλμαν από 50 άτομα θα έφευγαν από την Αθήνα».

Παρόλα αυτά παρατήρησε ότι «έχουν να φάνε τέτοια φόλα από τη Λάρισα και πάνω που δεν το περιμένουν στις εκλογές», εκτιμώντας ότι «σε κανένα νομό της Βόρειας Ελλάδας δεν θα περάσει το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ».


protothema.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου