Amfipoli News: Στα 50 ο έρωτας αφήνει σημάδια ανεξίτηλα..

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Στα 50 ο έρωτας αφήνει σημάδια ανεξίτηλα..

Δεν ξεκινάς εύκολα μετά από μια ηλικία να ερωτευτείς. Όταν έχεις ήδη κάνει μια διαδρομή, έχεις ζήσει σχέσεις, εντάσεις, έρωτες, γάμους, χωρισμούς, δεν το πιάνεις εύκολα από την αρχή. 

Κι εκεί που λες πως άραξες, ηρέμησες, χαλάρωσες, έρχεται μια θύελλα και τα παίρνει όλα. 

Δεν θυμάσαι τίποτα απ’όσα έλεγες για ηρεμία και τακτοποιημένη ζωή. 
Γελάς με το ότι είχες ξεγελάσει τον εαυτό σου πως ζούσες σε αυτά τα κουτάκια που ονόμαζες “σχέσεις”. 

Μέχρι που μπήκε εκείνη. Την πιο ανύποπτη στιγμή, βρήκε μια χαραμάδα που δεν είχες ασφαλίσει. 

Χαμογέλασε χωρίς προσπάθεια, σε γοήτευσε χωρίς να το επιδιώξει. Την ερωτεύτηκες, χωρίς να δεις καμία από τις ταμπέλες που σε προειδοποιούσαν. 

Μαλακίες, όλες τις προειδοποιήσεις τις είδες. Δεν στις έκρυψε. Όλα τις τα μπαγκάζια τα έχει στη μόστρα. 

Όμως, τον έρωτα δεν πρέπει ποτέ να τον υποτιμήσεις λένε. 
Αξίζει μόνο να του αφεθείς. Να του παραδοθείς. Να μπεις μέσα του όχι πια με την άγνοια κινδύνου των 20 και των 25 σου αλλά με την πλήρη συνείδηση των χρόνων σου και των εμπειριών σου. Ναι ρε, και στα 50 ο έρωτας είναι δικαίωμα, επιλογή και έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. 

Βλέπεις, μεγαλώνοντας, ξέρεις πως αυτό το φτερωτό αγγελούδι μπορεί να μην υπάρχει, υπάρχει όμως μια θύελλα που δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο. 
Ούτε καν εσένα, τον σοβαροφανή, ώριμο άντρα που με περισσό θράσος τολμούσε να προκαλεί τη ζωή και να της λέει πως οι τρέλες κι ο ενθουσιασμός, είναι ξεπερασμένα. 

Κι έτσι ήρθε η ζωή, με δυο γερές σφαλιάρες και σου μαθε τον έρωτα από την αρχή. Σου έμαθε να μετράς τις μέρες με το πάθος, με τα φιλιά και τα αγγίγματά της. 

Σου έμαθε να ξαναλές τις λέξεις που είχες ξεχάσει. Κι όχι απλά να τις λες, γιατί αυτές τις έλεγες και πριν, αλλά να τις νιώθεις μέσα σου.

Σου έμαθε να νιώθεις τον έρωτα από την αρχή! Σου έμαθε να πέφτεις στην φωτιά του κι ας ξέρεις καλά, πως δεν έχεις τα κουράγια των 20 για να ξανασηκωθείς. 

Εσύ, βουτάς μέσα του. Με επίγνωση κινδύνου! Κοιτάς τα σημάδια της, σου δείχνει τα δικά της. Ξέρεις πως αυτή είναι ίσως η τελευταία σου στροφή σε αυτό το παιχνίδι. 

Στέκεσαι και παίρνεις μια ανάσα. Και πατάς το γκάζι με χίλια. 

Γιατί αν έμαθες κάτι στη διαδρομή σου, είναι πως στον έρωτα, ή θα μπαίνεις με χίλια, ή καθόλου.
Γράφει ο Άρης Γρηγοριάδης

loveletters.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου