Amfipoli News: Προδόθηκε το μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας όταν στην κορυφή της ανέβηκε ο sir Siemens

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Προδόθηκε το μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας όταν στην κορυφή της ανέβηκε ο sir Siemens


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Υπάρχουν πολλά μυστήρια που σχετίζονται με τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, αλλά υπάρχει ένα πεδίο που οι ερευνητές δεν μπορούν να εξηγήσουν: Γιατί από την Μεγάλη Πυραμίδα – μια από τις πιο ακριβείς αρχαίες δομές στην επιφάνεια του πλανήτη – λείπει η κορυφή της;

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που συνδέεται άμεσα με την κορυφή της Πυραμίδας συνδέεται με την επίσκεψη του Sir William Siemens (1823-1883), ενός Βρετανού εφευρέτη.

Όταν ο Sir Siemens ανέβηκε στην Κορυφή της Πυραμίδας συνέβη κάτι απρόσμενο!

Μετά από ένα κοπιαστικό σκαρφάλωμε, ο Siemens έφτασε στην κορυφή της Πυραμίδας με τους οδηγούς του, έλαβε ένα ηλεκτρικό σοκ καθώς προσπάθησε να πιει από ένα μπουκάλι κρασί που είχε μαζί του. Δεδομένου ότι ο Siemens ήταν επιστήμονας, λέγεται ότι είχε τυλίξει γύρω από το μπουκάλι μία βρεγμένη εφημερίδα μετατρέποντάς το σε βάζο Leyden, δηλαδή σε έναν πρώιμο πυκνωτή. Καθώς η Siemens κρατούσε το μπουκάλι πάνω από το κεφάλι του, αυτό φορτώθηκε με ηλεκτρική ενέργεια. Λέγεται ότι ακόμη και από το μπουκάλι εκπέμπονταν σπινθήρες!

Οι Άραβες οδηγοί που συνοδεύουν τον Siemens φοβήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι οι Βρετανοί επιστήμονες εκτελούσαν «μαγεία». Με το σκεπτικό αυτό προσπάθησαν να συλλάβουν έναν από τους συντρόφους του Siemens. Βλέποντας τι συμβαίνει, ο Siemens έτεινε την φιάλη προς τον Άραβα οδηγό, ο οποίος δέχτηκε άμεσα ένα ισχυρό ηλεκτρικό σοκ που τον πέταξε στο έδαφος!

Τι είδους φαινόμενο θα μπορούσε να παράγει κάτι τέτοιο, στην κορυφή της Πυραμίδας;

Τι ήταν στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας;
Όταν μια Πυραμίδα χτίζεται, το «καπάκι» (capstone ) ή η «πέτρα κορυφής» είναι το τελευταίο πράγμα που οι οικοδόμοι τοποθετούν στη δομή. Το επιστέγασμα αυτό, είναι βασικά ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Πυραμίδας.

Είναι, άραγε, πιθανό ότι η «κεφαλή» της Μεγάλης Πυραμίδας ήταν πάντα απούσα, όπως προτείνουν κάποιοι ειδικοί;

Μάλλον είναι πολύ απίθανο εάν ρίξετε μια ματιά στα γενικά χαρακτηριστικά και την ομορφιά της Μεγάλης Πυραμίδας. Ο αρχαίος αρχιτέκτονας της Πυραμίδας και οι οικοδόμοι του, δεν μπορεί να είχαν αφήσει την πυραμίδα ατελείωτη.

Η Μεγάλη Πυραμίδα μαζί με τα αρχικά τεμάχια επίστρωσης λευκού ασβεστόλιθου και την στερημένη κορυφή της, θα είχε επιπλέον άλλα 9 μέτρα ύψος, περίπου.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το επιστέγασμα της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας ήταν κατασκευασμένο από Χρυσό και απομακρύνθηκε «κάπως» από την κορυφή της πυραμίδας στο μακρινό παρελθόν. Αλλά φανταστείτε την αφαίρεση από την κορυφή της Πυραμίδας ενός τέτοιου αντικειμένου φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χρυσό, με τεράστιο βάρος. Πώς μπορεί να επιτεύχθηκε;

Είναι ενδιαφέρον ότι μια θεωρία που προτάθηκε από τον Ισπανό ερευνητή Miguel Pérez-Sánchez δείχνει ότι η Μεγάλη Πυραμίδα δεν έμεινε ημιτελής και ότι στην επιφάνεια της βρισκόταν μια μεγάλη σφαίρα. Ο Pérez-Sánchez πρότεινε ότι η σφαίρα που πιθανόν τοποθέτησαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι στην κορυφή της πυραμίδας συμβόλιζε το Μάτι του Ώρου και είχε διάμετρο 2.718 βασιλικών πηχών (2.7 μέτρα), που είναι η ακριβής μέτρηση του αριθμού e. Η σφαίρα που πιθανόν βρισκόταν στην Πυραμίδα τοποθετήθηκε ως λατρεία στον Ήλιο και τον Σείριο, το πιο φωτεινό αστέρι στον ουρανό, που συνδέθηκε με την Ίσιδα.

Οι μετρήσεις επέτρεψαν στους ερευνητές να ανακαλύψουν μία γωνία κλίσης των 51,84º, την πλατφόρμα που στήριζε τη σφαίρα με περίμετρο π των βασιλικών πηχών. Το ύψος της πυραμιδικής κορυφής των 277.778 πόντων, είναι ίσο με το πηλίκο της διαίρεσης του 1.000.000 με το 3.600. Σύμφωνα με τον Pérez-Sánchez, η ανακάλυψη του αρχικού σχήματος και των διαστάσεων της Μεγάλης Πυραμίδας, η ανακατασκευή και η ανάλυση αποκάλυψαν μια αρχιτεκτονική κατασκευασμένη από καθαρά μαθηματικά, γεωμετρία, γεωδαισία και αστρονομία.

Τι σημαίνει το περιστατικό που έζησε ο sir Siemens;
Άραγε, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι πριν από χιλιάδες χρόνια, κάποιο είδος αρχαίου πυκνωτή είχε τοποθετηθεί στην κορυφή της Πυραμίδας; Αν ναι, αυτό σημαίνει ότι η Πυραμίδα θα μπορούσε να αποτελεί μία εγκατάσταση, έναν «Σταθμό Ενέργειας»;

Θεωρητικά, φαίνεται να ιδιαίτερα πιθανός αυτός ο ισχυρισμός. Ωστόσο, για να επιβεβαιωθεί θα πρέπει να εκτελεστούν περαιτέρω δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί ο πραγματικός σκοπός της Μεγάλης Πυραμίδας, που πολλοί πιστεύουν ότι δεν χτίστηκε ως τάφος, αλλά ως μια τεράστια αρχαία μηχανή ισχύος που ήταν σε θέση εκμεταλλεύεται την φυσική ενέργεια του πλανήτη Γη.

diadrastika.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου