Amfipoli News: Τηλεφωνική απάτη: Αν σας καλέσουν και σας πουν αυτή τη φράση κλείστε αμέσως το τηλέφωνο

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Τηλεφωνική απάτη: Αν σας καλέσουν και σας πουν αυτή τη φράση κλείστε αμέσως το τηλέφωνο



  Πως μια τηλεφωνική απάτη μπορεί να σας χρεώσει αρκετά χρήματα.

Όλο και πιο συχνά πλέον ακούμε ότι κάποιος από το στενό μας οικογενειακό περιβάλλον έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης. Άγνωστα νούμερα μας καλούν και προσπαθούν να μας εξαπατήσουν «χτυπώντας» στο συναίσθημα. Θυμηθείτε πόσα τηλεφωνήματα με τροχαία ατυχήματα έχουν φτάσει στα αυτιά σας το τελευταίο διάστημα;

Ωστόσο, η νέα μέθοδος «εύκολου» χρήματος μέσω τηλεφωνικής απάτης δεν βασίζεται στην παραπάνω τεχνική. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αρκετά περιστατικά που έχουν γίνει στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη.

Η διαδικασία της νέας τηλεφωνικής απάτης

Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.

Αμέσως μετά, σας ρωτά: «Με ακούτε;».

Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι, αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που «κλικάρουμε» στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας. 

Οι επιτήδειοι που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα και στη συνέχεια απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου