Amfipoli News: Η τούρτα της Τεμπέλας…

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Η τούρτα της Τεμπέλας…



Υλικά

1λ. Γάλα
5 κρόκους αυγών
250 γρ.ζάχαρη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ. κορν φλάουρ + λίγο περισσότερο
250 γρ. μασκαρπόνε
2 πακέτα σφολιατίνια
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα στην φωτιά να ζεσταθεί όχι να βράσει
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη με τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός
Προσθέτουμε την βανίλια ανακατεύουμε και μετά κοσκινίζουμε μέσα στο αυγό το κορνφάλουρ.
Αραιώνουμε το μείγμα με λίγο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε να κρεμμώσει.
Προσθέτουμε λίγο ακόμη κορν φλάουρ και ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάρουμε μία ωραία κρέμα που ρέει ομαλά
Ξαναβάζουμε λίγο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε να γίνει πιο υδαρής (αυτό το κάνουμε για να εξισορροπήσουμε τις θερμοκρασίες μείγματος και γάλατος)
Αδειάζουμε όλο το μείγμα αυγού – ζάχαρης – κορνφλάουρ μέσα στο γάλα το βάζουμε στην
φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει σε κρέμα.


Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ και την πασπαλίζουμε με λιγη ζάχαρη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει την ξαναχτυπάμε με το μίξερ και  ρίχνουμε και το τυρί μασκαρπόνε μόλις αφρατέψει γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Κάνουμε γραμμές κρέμας στην βάση του πυρέξ και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα σφολιατίνια με την σειρά αφού πρώτα βάλουμε κρέμα από κάτω από κάθε ένα

Στο τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα

Από πάνω και βάζουμε άλλη μια στρώση σφολιατίνια.


Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Δείτε τη  συνταγής εδώ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου