Amfipoli News: ΦΡΟΥΤΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

ΦΡΟΥΤΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

 


ΣΑΡΙΚΙ….στην Πελοπόννησο…ΦΡΟΥΤΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ή ΦΡΑΝΖΟΛΑ στη Ρούμελη!

Υλικά

5 αυγά

Μισό κιλό φύλλο κρούστας.

3 κουπ τσαγ αμύγδαλο ασπρισμένο( εγω έβαλα 2 αμυγδ.1 καρύδι)

3 βανίλιες

1 κούπα τσαγ.ζάχαρη

1 κούπα τσ φρυγανιά

1 σφηνακι λικέρ

1 1/2 κουπ..διάφορα φρουτάκια γλυκό κουταλιού…χωρίς το σιρόπι…

250 γρ.βουτυρο

Σιρόπι

3 ποτ.ζάχαρη

2 ποτ.νερό

3 κ.σ.λεμόνι

3.κ.σ.μέλι..

Εκτέλεση

Χτυπάμε ασπράδια με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε τους κρόκους με τη βανίλια και το λικέρ και τα υπόλοιπα υλικά

Στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα μετά βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε ρολό..

Βουτυρώνουμε από πάνω το φύλλο και χαράζουμε λίγο τα κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα..

Για το Σιρόπι

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5′ λεπτά, αν θέλουμε ένα κανονικό σιρόπι (γλυκά ταψιού, ποτά). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και όταν βγει το γλυκό καυτό τότε ρίχνουμε μαλακά πάνω του να το απορροφήσει (Κρύο σιρόπι…καυτό γλυκό..)

Συμβουλή: Για να δούμε αν είναι έτοιμο, το δοκιμάζουμε ρίχνοντας μία σταγόνα στο νύχι του αντίχειρά μας ή σε ένα πιατάκι.

Εάν σταθεί και δεν απλώσει είναι έτοιμο, ενώ αν κυλάει και απλώνει, θέλει κι άλλο βράσιμο.

της ‎Ρουλα Λυρου‎ προς Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου