Amfipoli News: Τι βλέπετε στην φωτογραφία; - Η οπτική ψευδαίσθηση που θα σας αφήσει άφωνους

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Τι βλέπετε στην φωτογραφία; - Η οπτική ψευδαίσθηση που θα σας αφήσει άφωνους

 


Μια οπτική ψευδαίσθηση έχει μπερδέψει πολλούς χρήστες των social media, καθώς προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν αυτό που απεικονίζεται πραγματικά στην εικόνα.

Λέμε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά σε αυτήν την εικόνα τι μπορείτε να δείτε; Τον σκύλο ή τον άνθρωπο;

Η εικόνα υποτίθεται ότι δείχνει έναν άνδρα με σακίδιο στη πλάτη που περπατά μέσα στο χιονισμένο δάσος. Μερικοί, όμως, βλέπουν ξεκάθαρα έναν μαλλιαρό μαύρο σκυλί που τρέχει.

Ένας χρήστης του Twitter μοιράστηκε την εικόνα στο διαδίκτυο, γράφοντας: "Είδα έναν άντρα να τρέχει στο δάσος. Μέχρι που κοίταξα ξανά. Το βλέπεις;"

 

 

Κάποιος σχολίασε στη δημοσίευση: "Η εικόνα μπερδεύει το κεφάλι μου. Μόλις δείτε το σκυλί δεν μπορείτε να το δείτε. Πρώτη ματιά, μόνο ο άντρας."

Ένας άλλος έγραψε: "Αγαπάω τα σκυλία, θα βλέπω πάντα τον σκύλο πρώτα και πραγματικά θέλω να βλέπω μόνο τον σκύλο. Βλέπω τον άντρα, αλλά είναι δύσκολο για μένα."

Ευτυχώς, κάποιος αποκάλυψε το τέχνασμα για να εντοπιστεί ο άνδρας μέσα στο χιονισμένο δάσος: «Μου πήρε τόσο πολύ. Έπρεπε να συνειδητοποιήσω ότι το "κεφάλι του άνδρα" ήταν στην πραγματικότητα η ουρά του σκύλου, πριν ο κουρασμένος μου εγκέφαλος δει το σκυλί και όχι ένα σακίδιο κεφαλής σκύλου».

Υποτίθεται πως, τα μάτια σας επικεντρώνονται πρώτα στην εικόνα που επηρεάζεται από την τρέχουσα ψυχολογική σας κατάσταση, είτε βλέπετε έναν σκύλο να πλησιάζει είτε έναν άνθρωπο να δραπετεύει.

Ορισμένοι θεατές άρχισαν να βλέπουν ακόμη περισσότερα σκυλιά που βρίσκονται στα κλαδιά, όπως ένα χαμογελαστό retriever και ένα τεριέ. Άλλοι "ανακάλυψαν" ανατριχιαστικά πρόσωπα που κρύβονται στο παρασκήνιο της εικόνας

Φυσικά, εάν είστε λάτρεις των σκυλιών, ίσως μπορεί να σας ενδιαφέρει να εντοπίσετε μόνο τον αφράτο σκύλο.

Μια γυναίκα ομολόγησε: "Βλέπω μόνο το σκυλί ... Και κοιτάω την εικόνα για αρκετά λεπτά. Υποθέτω ότι έχω ζήσει μόνη μου με τα σκυλιά μου για πολύ καιρό."

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου