Amfipoli News: Έρευνα: Όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια έχουν έναν κοινό πρόγονο (βίντεο)

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Έρευνα: Όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια έχουν έναν κοινό πρόγονο (βίντεο)

 


Μια επιστημονική έρευνα δείχνει ότι όλοι όσοι έχουν μπλε μάτια μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο. Αυτό το άτομο έζησε πριν από περισσότερα από 6.000 χρόνια και έφερε μια γενετική μετάλλαξη που έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bussiness Insider, η  ακριβής αιτία απομένει να προσδιοριστεί, αλλά οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι το χρώμα των ματιών άρχισε να αλλάζει πολύ πριν ξεκινήσει η καταγεγραμμένη ιστορία. 

 

 

Το παρακάτω είναι μια μεταγραφή του βίντεο.

Όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια έχουν έναν κοινό πρόγονο, που γεννήθηκε πριν από 6.000 έως 10.000 χρόνια. Τα μπλε μάτια προκαλούνται από μια γονιδιακή μετάλλαξη. Για χρόνια, οι ερευνητές το έψαχναν στο γονίδιο OCA2. Το γονίδιο OCA2 καθορίζει πόση καφέ χρωστική είναι στα μάτια μας. Αλλά αυτό που έψαχναν δεν ήταν καθόλου εκεί.

Η μετάλλαξη βρέθηκε σε ένα εντελώς διαφορετικό γονίδιο που ονομάζεται HERC2. Το HERC2 απενεργοποιεί το OCA2, που σημαίνει ότι απενεργοποιεί το καφέ και αποκαλύπτει το μπλε. Κάθε άτομο με μπλε μάτια  έχει την ίδια ακριβώς μετάλλαξη.

Πώς ξεκίνησε αυτή η μετάλλαξη;

Ενδεχομένως όταν οι άνθρωποι μετανάστευσαν από την Αφρική στην Ευρώπη. Αυτό θα εξηγούσε γιατί μόνο οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής καταγωγής έχουν μπλε μάτια. Θα σήμαινε επίσης ότι όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια  μοιράζονται έναν μόνο ευρωπαϊκό πρόγονο.

Τώρα, αυτό είναι ένα εντυπωσιακό οικογενειακό δέντρο!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου